Активист на ДБ назначен за вещо лице по разследване за

...
Активист на ДБ назначен за вещо лице по разследване за
Коментари Харесай

Кметът на Варна: В ход е груба политическа манипулация в навечерието на местните избори

Активист на Демократична България назначен за експерт по следствие за рибарско пристанище " Карантината "  
В ход е политическа операция и интензивно мероприятие преди локалните избори, разгласи кметът на Варна Иван Портних. Той уточни, че става въпрос за следствие по прокурорска кореспонденция 193/2021 година по разказа на Европейската прокуратура, обвързвана с построяването на рибарското пристанище „ Карантината “ в Аспарухово, и подозрения за интервенция в следствието от страна на Теодора Георгиева – европейски прокурор в Европейската прокуратура. Европейският делегиран прокурор, който дава отговор и организира следствието по разказа на Европейската прокуратура, е прокурор Михаела Райдовска, уточни Портних и изясни, че работата по делото предизвика няколко въпроса.

Първият от тях е правила ли е Теодора Георгиева дейности по следствие по прокурорска кореспонденция 193/2021 година по разказа на Европейската прокуратура и в случай че да - на какво правно съображение  е ставало това. Портних попита дали Георгиева е обвързвана с политически кръгове и лица - съперници на ГЕРБ. И продължи с въпрос - за какво за експерт, което би трябвало да извърши техническа експертиза по досъдебното произвеждане № 119/2022 на Главна дирекция „ Национална полиция “, е назначен Йоан Каратерзиян - деятел на „ Зеленото придвижване “, част от „ Демократична България “. Доказателства за връзките му с Демократична България могат да бъдат открити елементарно в медиите, както и в формалния уебсайт на Демократична България, където има видеа с политически брифинги, в които Йоан Каратерзиян взе участие персонално. През 2019 година той даже е  спряган като претендент за кмет на Варна от Демократична България, акцентира кметът.

Как по този начин се оказва, че Йоан Каратерзиян е единственият геодезист в България, който може да направи техническа експертиза по досъдебното произвеждане, макар че нападна реализацията на плана за пристанището от първия ден, като подава сигнали до всички вероятни институции, запита Портних. И добави, че поради тези сигнали и осъществените инспекции въвеждането в употреба на пристанището беше забавено.

Кметът уточни, че на 13 юни 2018 година Камарата на инженерите по геодезия, основана според Закона за геодезията и картографията през 2006г., се дистанцира публично в медиите от обществените изказвания и мероприятия на неправителствената организация на Йоан Каратерзиян „ Камара на геодезистите в България (КГБ).

Портних сподели, че назначението на Каратерзиян като експерт е от 31 юли. В общината той го е входирал на 25 август, а мнението му би трябвало да е готово до 10 септември и изрази подозрение, че за 2 седмици може да бъде готова правилна информация по плана за " Карантината " и то от политически обвързано лице.   

Той допусна, че незабавно и срочно може да се снабди с обвиняване и даже да бъде задържан преди локалните избори и попита за какво за 2 година не е бил извикан на разпит. Портних съобщи, че към този момент е подадено несъгласие до Европейската прокуратура за отказ на Йоан Каратерзиян като експерт, защото е заинтригувана страна по случая – от негово име са постъпвали редица тъжби по отношение на рибарското пристанище " Карантината ", а самата тъжба в Екологичен потенциал е подадена от от представител на Демократична България. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР