Актът за раждане да има силата на документ за самоличност

...
Актът за раждане да има силата на документ за самоличност
Коментари Харесай

Актът за раждане замества личната карта

Актът за раждане да има силата на документ за идентичност в случаите на изгубена, унищожена или открадната персонална карта, плануват промени в Закона за българските персонални документи, оповестени за публично разискване.

Предвижда се също ускорена процедура от 3 работни дни при замяна на шофьорска брошура поради приключване на валидността ѝ, смяна в данните на лидера, които засягат промяна на фамилия, както и при издаване на препис. Но ще се ползва и в случаите, когато я вземаме за първи път, придобиваме нова категория, възвръщаме дееспособност след нарушавания.

Свидетелството за ръководство на МПС е документ за идентичност на българските жители на територията на страната, само че е и документ, с който огромна част от българите извършват служебните си отговорности и за които е доста значимо бързото преиздаване на документа, се споделя в плана.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Шофьорската брошура към този момент ще може да се издава единствено за три дни...

Законодателят се стимулира и със статистиката, че за 9 дни са били подадени 2025 заявки за ускорено издаване на шофьорски книжки. Издадената в чужбина шофьорска брошура може да бъде сменяна с българска, без да се желае копие на документ за приключено обучение, гласят други промени.

Целта на поправките е да се улеснят българските жители при даване на услуги, свързани с издаване на свидетелства за ръководство на МПС и да уреди на законово равнище хипотезата на подаване на заявление за издаване на нов документ за идентичност, когато заявителят не може да показа документ за идентичност или заместващ го подобен заради загубване, кражба или заличаване, се споделя в претекстовете.

Общественото разискване на предложенията за промени в Закона за българските персонални документи е до 24 февруари.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР