Ако зад правителството стоеше сериозно парламентарно мнозинство, тогава можеше тези,

...
Ако зад правителството стоеше сериозно парламентарно мнозинство, тогава можеше тези,
Коментари Харесай

Ще има ли полза от контрола върху цените

" Ако зад държавното управление стоеше съществено парламентарно болшинство, тогава можеше тези, които злоупотребяват с цени, да си помислят, че някой може да им опише играта в дълготраен проект, в случай че не престават да правят тези неща ", съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов пред БНР.
 
Органите, които в този момент заедно ще наблюдават цените, нямат потенциал да го вършат, счита той. По думите му те не са основани с хипотезата, че ще работят в спешна обстановка. Трябва ясна политическа воля за подсилване на потенциала на тези институции, с цел да могат те да правят тази работа, добави Манолов.
 
Той сподели още, че инфлацията има отношение към еврозоната. Въпросът е до каква степен има принадлежности тя да бъде овладяна, означи той. Според него в нея има и сериозен привнесен детайл. Той е безапелационен, че в този момент не може да се чакат трайни решения, до момента в който ръководи служебното държавно управление. И добави: " Палиативни ограничения могат да свършат работа в границите на компетентността на това държавно управление ".
 
Енергийната беднотия стои на вниманието от доста години, сподели Димитър Манолов и изясни, че тя се появява тогава, когато не можеш да си купиш уреди, когато нямаш средства да си санираш жилището и други Проблемът е по-голям от това да не можеш да си плащаш сметките, акцентира Манолов.

За минималната работна заплата одобриха решение, което и ние, и работодателите не харесваме, акцентира той. Според него работата е станала " до средата " и тя сигурно би трябвало да се поправя. Искаме систематичен метод, а техният е на парче, счита президентът на КТ „ Подкрепа “.
 
По думите му бюджетът е еманацията на правенето на политика - вътре в него написа всичко, което някой мисли да направи. Зад него би трябвало да стои солидно парламентарно болшинство, което да носи отговорност, безапелационен е той и добави:

Създават специфичен уебсайт за цените на храните

" Едно служебно държавно управление по какъв начин може да допусна какво ще желае да прави бъдещето болшинство ". Според него служебното държавно управление не може да изпрати трайни и устойчиви сигнали.

" Бих се зарадвал, в случай че има други претенденти за президент на КТ " Подкрепа ". Страх ме е обаче, че и този път няма да ми се получи. Аз и предишния път не желаех ", разяснява днешния конгрес на синдиката президентът на КТ " Подкрепа ".
Според Манолов не може да се чака кой знае какво от служебното държавно управление, за значимите решения е належащо да има постоянно такова. Въпреки това обаче КТ " Подкрепа " не дава обещание синдикален комфорт.
 
 istock istock
" Предпочитам да не ни се дават такива мотиви. Това е малоумен подвиг. Това е разход на социална сила, която е скъпа, скъпа. Нещата са свързани с преценка, тези хората, които ще излязат на улицата, те на следващия ден ще ненавиждат всичко, а това не е хубаво ", изясни той.
 
Трябва да мислим какво ще вършим през идващите 4 години, колкото и бъдещето да не е елементарно прогнозируемо и да не се задава ярко, разяснява президентът на " Подкрепа ".
 
" В Народното събрание те вършиха нещо, само че в последна сметка като кучето на равнищата свършиха работата. Това се получава, тъй като те имат различен вид мислене. Те имат мандатно мислене, те мислят за най-много 4 години. В последните 2 години не сме били в такова нещо, Народното събрание да е бил предизборно студио. Опитват се да се харесат на всички, без да си дават сметка на каква цена го правят и какви вреди нанасят. С техните политически глави си мислят, че това е нещо, което могат да продадат на електората като някаква доброта, само че тези, които схващат от това, знаят, че това не е по този начин ", сподели Димитър Манолов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР