Ако видите жена с черна точка на ръката, трябва да

...
Ако видите жена с черна точка на ръката, трябва да
Коментари Харесай

Ако видите черна точка върху дланите на жена, бързо се обадете в полицията. Ето защо…

Ако видите жена с черна точка на ръката, би трябвало да вземете незабавни ограничения:

Кампанията „ черна точка “ била основана във фейсбук. Нейната цел е да се откриват жертвите на домашно принуждение. Черната точка върху дланта е знак, който в действителност е безгласен зов за помощ.

С помощта на подобен знак жертвите на домашно принуждение могат да насочат вниманието върху себе си и да посочат, че се намират в действителна заплаха. Те молят за помощ и се надяват, че ще бъдат избавени от насилника. Ако видите някой с черна точка на ръката, може да помогнете на индивида, като неотложно се обадите в полицията.

Организаторът на акцията декларирал: „ Черната точка на ръката разрешава на другите да схванат, че дамата страда от фамилно принуждение и че й е нужна помощ. Все отново тя не може да помоли намерено за помощ, тъй като причинителят я следи на практика от самото начало, следи я безусловно на всяка крачка. Само за денонощие с помощта на тази акция били открити повече от 6000 жертви от целия свят. Моля ви, подкрепете акцията. Споделете тази информация с другари. Колкото повече хора знаят за това, на толкоз повече страдащи от принуждение в фамилията, може да бъде помогнато “.

Кампанията към този момент помогнала да се спасят доста жертви на домашно принуждение. Ето историята на една оживяла жена:

„ Бременна съм, а бащата на бебето се държи доста оскърбително. Не единствено ме наскърбява с думи, само че и ми протяга ръка. Главата не ми го побира. А въпреки всичко скоро би трябвало да се роди бебето. Вчера бях в болничното заведение, той също беше с мен, нито крачка не се отдели от мен. Трябваше да мина проучване. Лекарят ме помоли да легна на леглото и пусна щорите. Наведох се, взех химикал и написах, че се нуждая от помощ, въпреки всичко не можех да кажа нито дума. Тази акция ми даде сили да потърся помощ. И ето в този момент съм в сигурност с помощта на черната точка и неравнодушните хора. Благодаря. Имам още седмица период и най-сетне ще съм в сигурност “.

Споделете тази значима информация с другари и помогнете да се спре фамилното принуждение. Много дами в действителност имат потребност от помощ.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР