Ако ви се струва, че лаптопът ви е почти като

...
Ако ви се струва, че лаптопът ви е почти като
Коментари Харесай

Microsoft току-що демонстрира колко бързо Chrome изтощава батерията на лаптопа

Ако ви се коства, че преносимият компютър ви е съвсем като настолен компютър, тъй като непрестанно би трябвало да го включвате да се зарежда, не се тревожете. Всички водим тази битка. Но до момента в който чакаме да измислят безжично зареждане, би трябвало да се оправяме с наличните средства. Оказва се, че едно от тях е да затворим Chrome, написа Science Alert.

Както може да се убедите от демонстрацията на Microsoft, когато оставите разнообразни преносими компютри да употребяват четири разнообразни браузъра – Mozilla Firefox, Chrome, Opera и Microsoft Edge, в следена лабораторна среда, времето, което устоя батерията, не е едно и също.

Четирите преносимия компютър сърфират в интернет по типичния метод, като употребяват Фейсбук, YouTube, Amazon и други известни уеб сайтове, гледат HD видео и отварят всяка задача в нов подпрозорец – до момента в който батерията се изтощи. За Chrome това продължава 4 часа и 19 минути, за Firefox – 5 часа и 9 минути, Opera – 6 часа и 18 минути, Microsoft Edge – 7 часа и 22 минути.

Ако би трябвало да съпоставим Edge с Chrome, това е 70 % нарастване във времето, в което устройството устоя на батерия и повече от 7 часа живот на батерията – това си е цялостен работен ден.

Microsoft също по този начин наблюдава потреблението на сила от Wi-Fi, CPU и GPU по време на опитите, при които се симулира типично потребителско държание онлайн. След което съпоставя данните от опита с изследване на действителни консуматори.

Както можете да видите на графиката по-долу, груповата телеметрия - автоматизираното премерване на безжично предаване на данни - от милиони консуматори открива, че Edge употребява до 465 MW, до момента в който Chrome се нуждае от повече от 719 MW. Firefox употребява 493 MW.

Разбира се, всичко това е просто една гигантска реклама на Microsoft, целяща да ни накара да използваме техния браузър и тя не ни споделя да вземем за пример, че Chrome може да прави доста неща, които Еdge не може, да вземем за пример да позволява разширения.

Хей, няма потребност да оставяте Microsoft да ви споделя какво да вършиме. Ако обичате Chrome или Firefox, използвайте ги... до момента в който не стигнете последните 10 % от батерията и не ви се става за кабела. 70 % по-дълъг живот на батерията несъмнено е от изгода, изключително на дълъг път.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР