Ако ваксинирането се превърне в ключ към пазара на труда,

...
Ако ваксинирането се превърне в ключ към пазара на труда,
Коментари Харесай

Експерт: Ваксините не бива да са условие за започване на работа

Ако имунизирането се трансформира в ключ към пазара на труда, има най-големи опасности за обществото. Хора, които до оня ден не са били в беднотия, в този момент може да изпаднат. Това мнение изрази доцент Алексей Пампоров от Института по философия и социология към Българската академия на науките, интервюиран от БНР.

" Може да се окаже, че влизаме в режим на ваксинна беднотия – че има хора, които не могат да стартират работа, тъй като не могат да си разрешат да бъдат имунизирани, а не могат да си разрешат да бъдат имунизирани, тъй като не могат да си купят ваксини, а не могат да си купят ваксини, тъй като не са почнали работа. Ще влезем в модел вид " Параграф 22 ", разяснява Пампоров.

" Аз изцяло разбирам хората, които се опасяват и се притесняват да си слагат имунизациите ", сподели Алексей Пампоров във връзка на страховете и неяснотите към.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заради пандемията продажбите в туристическия отрасъл спаднаха...

" Проблемът с тази ваксина е, че тя не е одобрена толкоз като процедура и като опит. Клиничните тествания са правени прекомерно бързо, по тази причина има толкоз скептични хора. Има 3 или 4 модела на ваксини, направени по разнообразни правила. Не е ясно коя от тях е най-ефективна. Няма толкоз добре одобрени протоколи за имунизация и за реваксинация. Другите ваксини към този момент са ни познати от 30-40 години и повече. Там е ясно какво се случва, кой е в риск и така нататък Тук още не се знае какви биха могли да бъдат възможни последствия и странични резултати ", означи доцентът.

От позиция на цивилизацията би трябвало да желаеме да се имунизираме. Ваксинирането е цивилизационен избор. Неваксинирането е себелюбив личностен метод, счита Пампоров.

" Не разбирам за какво се насажда параноя в жанр – смут, какво ще стане ", уточни Алексей Пампоров по отношение на опасенията от основаване на нови разграничителни и ограничаващи линии сред имунизирани и неимунизирани, когато става дума за свободата на напредването и пътуванията.

Той даде образец с африкански и азиатски страни и условията им за наложителни имунизации за някои инфекциозни заболявания. " Там, където има нараснал риск от предаване на заразни заболявания, от епидемии, нормално се подхожда по подобен метод с имунизациите. "

Ако България обаче закъснява с имунизациите против, ние рискуваме популацията да бъде изолирано от останалата част от Европа, не тъй като не желаеме да се имунизираме, акцентира доцент Пампоров.

Страни като Гърция евентуално от юни ще си отворят туризма, ще има и туристи от Западна Европа ще могат да посещават страната. " В България ще настане пердах за ваксини заради тяхната непълнота. "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР