Ако в Рая не сервират такъв десерт, не е никакъв

...
Ако в Рая не сервират такъв десерт, не е никакъв
Коментари Харесай

Прасковено желе с мус от бял шоколад

Ако в Рая не сервират подобен десерт, не е никакъв Рай

Необходими Продукти

За муса


● течна сметана - 1/2 ч.ч.
● бита сметана - 320 г
● бял шоколад - 250 г

За желето от праскови


● праскови - 250 г от компот
● захар - 70 г
● желатин - 8 г на листа

Начин на подготвяне

Започваме първо с приготвянето на прасковеното желе. Обелваме прасковите и ги изцеждаме. Пасираме ги. Накисваме желатина в студена вода, съгласно напътствията на опаковката.

Взимаме 1/3 от пасираните праскови и ги загряваме в тенджера, дружно със захарта. Когато заврат, прибавяме отцедения желатин. Той би трябвало да е добре разперен. След това прибавяме и останалото прасковено пюре и разбъркваме.

Разпределяме желето в купички. Желето би трябвало да е изстинало преди да прибавим муса.

За муса начупваме в купа белия шоколад. В тенджера кипваме течната сметана и я изсипваме върху белия шоколад. Разбъркваме с не доста енергични придвижвания, до приемане на равен и бухнал крем.

Оставяме го да изстине напълно. Не би трябвало да е топъл. Ако температурата в помещението е висока, откакто са минали 5-6 минути от разбъркването, може да вкараме крема за малко в ледник.

Добавяме битата сметана към шоколадовия крем, като разбъркваме деликатно със шпатула. Изсипваме готовия мус върху прасковеното желе в купичките. Прибираме в хладилника за към 2 часа.

Сервираме муса, декориран с настърган с нож бял шоколад и по-ситно настърган черен шоколад, колкото единствено да се получи контрастност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР