Ако в последно време сте забелязали, че състоянието на косата

...
Ако в последно време сте забелязали, че състоянието на косата
Коментари Харесай

Какво издава състоянието на косата за здравето ви?

Ако напоследък сте забелязали, че положението на косата ви се е трансформирало или пък от години се борите със съществени проблеми като пърхот, муден напредък, косопад – това може да се окаже знак за сериозен проблем със здравето, който не се взема решение с маска за коса или терапия в салона.

Така да вземем за пример, когато косата внезапно стане прекомерно суха и се къса елементарно, без да сте я боядисвали или подлагали на прекомерно доста стайлинг, това може да ви подскаже, че на тялото ви му липсват задоволително витамини и протеини. Други признаци пък могат да ви насочат към проблеми с хормоните или натоварен стрес. Ето защо би трябвало да следите!

Пърхот

Като за начало, нормално пърхотът не подсказва, че нещо наложително не е наред с организма ви. При множеството хора той просто е положение на скалпа, което се лекува с подобаващи лекарства и козметични артикули, само че от време на време може да се окаже, че става дума за себореен дерматит, псориазис, гъбични инфекции на кожата на главата или екзема. Ако лекуването му дълго време е без никакъв резултат, евентуално би трябвало да се обърнете към своя доктор.

 Какво издава положението на косата за здравето ви?

Косопад

Съвсем обикновено е косата ви да пада, изключително при промяна на сезоните, само че в случай че в последно време забелязвате, че по четката остават повече косми от нормално, евентуално би трябвало да се изследвате за хипотиреоидизъм или анемия. Засиленият косопад може да подсказва за хормонални проблеми, диабет, липса на желязо, възпалителни болести на червата, даже лупус. Разбира се, той може да се дължи на душевен или физически стрес (рязка промяна на режима и метода на хранене) и да се усъвършенства с банкет на добавки и витамини.

Прекалено лоен скалп

Сухият шампоан евентуално е най-ценният козметичен артикул в чантата ви, поради прекомерно продуктивните мастни жлези – положение, което може да се дължи на хормонален дисбаланс, нова диета или просто ген. Ако до момента сте пробвали всевъзможни шампоани и режими на миене на косата, и въпреки всичко нищо не е помогнало, евентуално е време да посетите кожен лекар. Може да се окаже, че повода е себореен дерматит или псориазис.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР