Ако в думите ви има сърце, то само ще поставя

...
Ако в думите ви има сърце, то само ще поставя
Коментари Харесай

Ошо: Вървете през живота си, не се притеснявайте дали сте на прав път или не сте!

 i Ако в думите ви има сърце, то единствено ще слага ударенията. Ако с вашите ръцете има какво да изразите, те ще го създадат сами; не е нужно нищо да вършиме. Ако нещо се появява в очите ви, то ще се появи единствено. Не вие би трябвало да го вършиме, другояче всичко това ще бъде просто двуличие.

Да живеете рисково, рисковано – значи да не поставяте сред себе си и живота всички тези глупави условности: комфорт, улеснение, чест.

Оставете всичко и се открийте към живота. Вървете през живота си и не се тормозете дали сте на прав път или не, без да се се притеснявате накъде ще ви води този път. Живейте, наблюдавайки живота си.

Когато вършиме нещо – разхождате се, седите, храните се, и даже когато не вършиме нищо, когато просто дишате, отпуснати умерено на тревата – в никакъв случай не забравяйте, че вие ​​сте Наблюдател. Ще го забравяте още веднъж и още веднъж. Може още веднъж да ви завладее някаква мисъл, възприятие, страст – всичко това може да ви отклони от наблюдението. Спомнете си това и бързо се върнете във вашия център за наблюдаване.

Наблюдение – това не е деяние. Точно по този начин, както гледате залеза, или облаците в небето, или хората, минаващи по улицата, можете да наблюдавате мислите и фантазиите си – отвън зависимостта от това значими ли са или не, първостепенни ли са или второстепенни – наблюдавате всичко, което се случва. И това постоянно ще е час пик. Но вие просто наблюдавайте; стойте настрани, безразличен.

Ошо: „ Човешките Думи без думи “

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР