Ако управници упорито отказват да изпълняват мерки за чистотата на

...
Ако управници упорито отказват да изпълняват мерки за чистотата на
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Управляващите могат да бъдат арестувани, ако не прилагат мерки срещу мръсния въздух

Ако управници настойчиво отхвърлят да извършват ограничения за чистотата на въздуха и по този метод нарушават правото на Европейския съюз (ЕС), те могат да бъдат и задържани. Това е постановил в свое решение съдът на Съдът на Европейски Съюз в Люксембург по заведено дело от екоорганизацията Deutsche Umwelthilfe против провинция Бавария, заяви lex.bg. Съдът акцентира, че сходно нещо може да се случи единствено в случай че последна мярка и при изискване, че е законово уредена.

До решението се е стигнало, откакто управляващите в Бавария от 7 години отхвърлят да променят проекта за възстановяване на качеството на въздуха в провинцията, макар че три пъти са наказани да го създадат, в това число и да лимитират придвижването на дизелови коли. През 2017 година Бавария била наказана и на 4000 евро санкция, която тя платила, само че отново не изпълнила ограниченията.

Затова от Deutsche Umwelthilfe подали нова тъжба с искане за налагане на още една санкция, само че и за арест министъра на околната среда и отбраната на потребителите, а вероятно и на министър-председателя.

Искането първо е отхвърлено, само че Върховният административен съд на Бавария удостоверил новата санкция и решил да насочи запитване до Съда в Люксембург за вероятно задържане на ръководещите като насилствена мярка.

Съдът в Германият е установил, че санкциите за провинция Бавария не са в положение да доведат до осъществяване на правосъдните решения, тъй като не водят до никаква имуществена загуба, защото се осчетоводяват като доходи. В същото време обаче, вътрешното право на Германия изключва като мярка задържането под стража в сходни случаи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР