Ако трябва да назовем едно предимство на електрическия котлон пред

...
Ако трябва да назовем едно предимство на електрическия котлон пред
Коментари Харесай

Как да чистите стъклокерамични котлони

Ако би трябвало да назовем едно преимущество на електрическия котлон пред този на газ, то безспорно би била по-лесната поддръжка. Дори да забърсвате стъклото след всяка приложимост, най-малко един път месечно би трябвало и да го почиствате главно, с цел да избегнете напукване и тъмни кръгове.
От какво имате потребност?
Топла сапунена вода
Гъба
Почистващ препарат за стъклени плотове
 Може ли да употребявате чугунен тиган върху стъклокерамичен котлон Може ли да употребявате чугунен тиган върху стъклокерамичен котлон
Въпреки че както газовите, по този начин и електрическите котлони имат своите плюсове и минуси, има едно огромно „ само че ”, що се отнася д...
Силиконова шпатула
Мека забрадка (може и микрофибър)
Кухненска хартия
Инструкции за почистване:
1.Използвайте топла сапунена вода и гъба, с цел да съберете всички елементарно отстраняващи се следи от храна. Уверете се, че печката ви е изцяло охладена, преди да започнете процеса на разчистване. Внимателно изтъркайте колкото можете повече забележима нечистотия.
 Как да почистим петната по печката с дребни трикове Как да почистим петната по печката с дребни трикове
Кухнята е като визитна картичка на дома. Чистотата в нея е индикатор за това какъв брой прилежни са жителите на дома. Най-важният детайл...
2.Изсушете котлоните с микрофибърната забрадка.
3.Напръскайте с почистващо средство за стъклени плотове и започнете да търкате с мека гъба. Много хора избират обезмаслител, само че това не е добър вид, тъй като той остава филм по котлоните и при последващо готвене изпаренията миришат неприятно.
4. След като разнесете препарата с гъба на всички места, оставете няколко минути да подейства. Ще усетите релефни кръгове към котлона, въпреки и да не се виждат – това значи, че се е натрупала грес.
5. Използвайте силиконовата шпатула, с цел да отстраните натрупванията. След като ги изстържете, изтъркайте ги още веднъж с почистващия препарат и гъбата. Ще почувствате огромна разлика. Грубите сектори ще станат гладки.
6. С влажна забрадка отстранете следите от препарат и по-късно подсушете с кухненска хартия.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР