Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще целим ясно

...
Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще целим ясно
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма добри варианти за кабинет - има лоши, по-лоши и избори

" Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще целим ясно слагане на сигурността в центъра на българската политика. Сигурност, като оздравяването на политическата система посредством решение на казуса с корупцията. Рано е да се приказва за третия мандат, само че той ще бъде втора опция за осъществяване на концепции, които не са могли да се случат с първия или втория мандат. Има два концептуални модела, по които могат да се развият нещата. Единият е коалиция на реванша, демоверсия на това е така наречен хартиена коалиция, а първото издание на това гласоподаване беше изборът на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание. Другият вид е към Демократична България и Политическа партия да се образува ръководство, бих го нарекъл коалиция на компромиса, тъй като ще би трябвало да почива на някаква форма на колаборация с ГЕРБ. Въпросът дали това е допустимо и доколко би било резултатно - е доста тежък. Аз нямам финален отговор ". 

Това съобщи по БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и посочи, че сега няма положителни разновидности - има неприятни, по-лоши и такива, които да създадат обстановката още по-лоша, т.е. отиване на избори.

Иванов дефинира като положително съществуването на диалог сред политическите сили:

" Започва да ме тормози това, че не виждам сериозен стратегически диалог за втория мандат (на Политическа партия - б.р.). За нас първият мандат (на ГЕРБ-СДС - б.р.) не е алтернатива. Разговор за втория мандат не е почнал, а ние ще имаме доста малко време.... Наясно съм, че обстановката е толкоз комплицирана, че положителни решения няма и да се окаже, че няма работещ вид за втория мандат ".  

Според него тематичните болшинства в Народното събрание, обрисували се към гласуванията за връщане на хартиената бюлетина и за предоставяне на военна помощ на Украйна, не могат да прераснат в нещо по-трайно, тъй като фундаменталният проблем със сигурността на България и това, което прави невероятно доверието сред партиите и жителите и партиите, както и това, което отваря страната към накърнимост от съветско навлизане, е корупцията:

" Докато тази коалиция не прерасне в коалиция на осъзнаването, че оздравяването стартира с решаването на систематичния проблем с корупцията, тя не може да роди ръководство, или най-малко ръководство, в което ние да участваме ".

Съпредседателят на " Демократична България " акцентира, че те са за " здравословна финансова рамка на страната, която да не налива пари в инфлационния пожар и да схваща, че главното би трябвало да е основаване на условия за привличане на стопански вложения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР