Ако търсите здравословно, просто и достъпно лакомство, което вашето куче

...
Ако търсите здравословно, просто и достъпно лакомство, което вашето куче
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да ядат моркови?

Ако търсите здравословно, просто и налично лакомство, което вашето куче евентуално ще хареса, морковите са отговорът! Морковите са по едно и също време безвредни и здравословни за кучетата и множеството кучета ги обожават. Вижте изгодите за здравето и верните порции за хранене по-долу.

Добри ли са морковите за кучета?

Морковите поддържат здравето на очите при кучета и хора, а хрупкавостта е чудесна за облекчаване на първичното предпочитание на кучето да дъвче. Това е нискокалорична закуска, плюс това вашето куче може да се възползва от тези витамини, минерали и други хранителни субстанции, открити в морковите:

- Витамин А

- Витамин К

- Калий

- Витамин B6

- Бета каротин

- Калций

- Желязо

- Високо наличие на фибри

Морковите имат доста количество неразтворими фибри, които могат да оказват помощ за контролиране на изпражненията, а витамин А и антиоксидантите могат да оказват помощ за възстановяване на кожата и козината.

Могат ли кучетата да ядат сурови моркови?

Да, кучетата могат да ядат сурови моркови. Просто не забравяйте да ги изплакнете усърдно и да ги нарежете на филийки с размер на хапка. Ако позволите на вашето куче да изяде цялостен огромен морков, това може да докара до заплаха от задавяне или даже до задръстване на червата.

 Хранене на кучето с моркови

Могат ли кучетата да ядат варени моркови?

Кучетата могат да ядат и варени моркови. Всъщност, до момента в който някои зеленчуци имат повече хранителни субстанции в сурово положение, морковите обезпечават повече хранителни субстанции, когато са сготвени. Важно е морковът да не е прекомерно парещ за вашето куче, в противоположен случай може да изгори устата му. И не забравяйте да нарежете сварените моркови на дребни филийки с размер на хапка. Ако планирате да храните кучето си с варени моркови, не добавяйте масло, олио, мазнини, подправки. Всичко това са нездравословни добавки за вашето куче. И внимавайте, че чесънът и лукът са токсични за кучетата.

Могат ли морковите да бъдат нездравословни за кучета?

Морковите като цяло не са неприятни за здрави кучета. Те обаче съдържат доста захар, тъй че не би трябвало да ги давате на кучета с диабет или кучета със затлъстяване. Освен това е допустимо огромно парче морков да се трансформира в заплаха от задавяне или задръстване на червата. Освен това имайте поради, че кучетата могат да бъдат чувствителни към избрани храни, които не са яли преди. Хранителната сензитивност се демонстрира като повръщане или диария при кучета.

Колко моркови могат да ядат кучетата?

Въпреки че морковите са потребни за кучетата, вашето куче би трябвало да ги яде единствено в умерени количества. Всъщност лакомствата, с които храните кучето си, би трябвало да съставляват единствено 10% от диетата му. Останалите 90% би трябвало да идват от добре уравновесена храна за кучета.

Общи насоки за безвредни порции за хранене въз основа на тежестта и размера на вашето куче (Всеки комат морков би трябвало да е огромен колкото хапка):

- Изключително малко куче (йорки, чихуахуа, померани, мопсове, ши тцу) - 1-2 резена морков

- Малко куче (басенджи, гончета, дребни австралийски овчарки) - 2-3 резена морков

- Средно куче (басет хаунд, бордър коли, австралийско келпи, сибирско хъски) - 5-6 резена морков

- Голямо куче (питбули, немски овчарки, лабрадор ретривъри, австралийски овчарки) - шепа резени моркови

- Изключително огромно куче (нюфаундленд, бернски планински кучета, санбернар) - огромна шепа резени моркови

Ако вашето куче инцидентно изяде прекалено много моркови, внимавайте за следните признаци на смутен корем. Незабавно се свържете с вашия ветеринарен доктор, в случай че вашето куче:

 Прекалено доста моркови могат да навредят на кучето

- Има понижен вкус или загуба на апетит

- Има умора

- Изглежда депресирано

- Изглежда неразположено

- Поглъща или облизва устните си, въздуха или предмети

Ако забележите някой от тези по-сериозни признаци след хранене на кучето с моркови, неотложно заведете кучето си на ветеринар:

- повръщане

- несъразмерна диария

- кръв в повръщаното или изпражненията

- слабост

Как безвредно да храните вашето куче с моркови

Винаги измивайте усърдно морковите, преди да ги нарежете и/или готвите. Можете да давате на кучето си сурови моркови или можете да ги варите, приготвяте на пара, печете. Просто се уверете, че са нарязани на дребни части, изцяло елементарни - без масло, олио или подправки, и да не са прекомерно горещи, с цел да ги яде вашето куче.

Ето няколко метода да нахраните вашето куче с моркови:

- Нарежете суровите моркови на дребни филийки и ги дайте на вашето куче като лакомства или ги прибавете в купата за храна на вашето куче.

- Сгответе дребни части моркови, с цел да дадете на кучето си като лакомство.

- Смесете няколко варени части моркови с варен ориз или други варени зеленчуци, безвредни за кучета, като зелен боб, картофи, грах, сладки картофи, целина или броколи.

- Нарежете на хапки малко сварени моркови, оставете да изстине и ги напъхайте в играчката за лакомства на вашето куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР