Ако сутрин не можете да се събудите, докато не изпиете

...
Ако сутрин не можете да се събудите, докато не изпиете
Коментари Харесай

Какво да правите, ако сте пристрастени към кофеина

Ако заран не можете да се разсъните, до момента в който не изпиете огромна чаша кафе, замислете се дали не сте пристрастени към кофеина.

Колкото и да е вкусно и ароматно, да си кажем почтено, не е изключително добре да преживявате всеки ден, пиейки чаша след чаша.

Няколко лесни трика ще ви оказват помощ да се отървете от зависимостта си. Ще детоксикирате тялото си, без да се лишавате от нужната доза сила.

В взаимозависимост от това какъв брой зле сте пристрастени към кофеина, ще ви отнесем седмица до 10 дни, с цел да се откажете от този нездравословен табиет нонстоп да пиете кафе.


Напишете си от какво желаете да се откажете


Пиенето на кафе и прекалено много газирано ще ви коства тревога, нервност, липса на сън, сензитивен корем и дехидратация. А и помислете какъв брой пари харчите за кафета. Има доста аргументи, поради които да спрете да поглъщате кафето с литри, а това да ги напишете в детайли ще ви помогне с мотивацията.

Пийте доста вода


Водата, изключително по този начин значимата чаша вода, изпита незабавно след събуждането, е страховит метод да се заредите с сила. В началото може и да ви е мъчно да привикнете, само че бързо ще забележите, че в случай че пиете вода след ставане, на първо място друго, ще се чувствате доста по-енергични. Това ще ви помогне и да възстановите част от водата, която губите с пиенето на кафе или кофеинови стимуланти. Кофеинът е натурален диуретик.


Заместете кафето със зелен чай


Зеленият чай има ниско наличие на кофеин, който оказва помощ за енергизиране, като в това време не е в количествата, които поемате с кафето. Усещането да изпиете чаша зелен чай заран несъмнено може да имитира сполучливо ритуала по пиенето на кафе. Плюс изгодите от зеления чай.


Запалете лампите


Тялото ви може би се нуждае от малко спомагателна помощ в настройването за по-малко кафе. Всеки подробност ще помогне, по тази причина запалете осветлението. Дръжте работното си място ярко и проветрено. Палете лампата незабавно щом се разсъните, с цел да се засилва мозъкът и да не се нуждае от кофеин.


Движете се


Когато се настроите на безкофеинов метод на живот, ще ви се наложи да компенсирате бързите притоци на сила. Идеалният метод да ги възстановите е да упражнявате. Дори и в началото да не може да се впуснете в здрави тренировки, започнете като се движите. Разхождайте се, вървете повече пешком. Ще се почувствате освежени и енергични.

Откажете кафето в компания


Винаги е по-лесно да се откажете от неприятен табиет, когато го вършиме по едно и също време с другар или непосредствен човек. Намерете другар, който ще се навие да се откаже от кофеина.


Храните, с помощта на които ще ядете по-малко
Гореща вода с лимон за намаляване и по-малко бръчки

Седем елементарни метода за детоксикация

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР