Ако страдате от мигрена, започнете по-често да консумирате риба, съветват

...
Ако страдате от мигрена, започнете по-често да консумирате риба, съветват
Коментари Харесай

Скумрия срещу мигрената

Ако страдате от мигрена, започнете по-често да консумирате риба, поучават италиански диетолози. Най-полезни в битката с мигрената са мазните риби – скумрия, тресчица, пъстърва, сардини.

Добре е да включите рибата три пъти седмично в менюто си и ще забравите за мигрената. Трябва обаче и да избягвате някои артикули – пушени меса, кренвирши, изкуствени подсладители, алено вино, шоколад, цитрусови плодове.

 Мигрена

При мъчителен цикъл прибавете в ястието си 1-2 чаени лъжички смлени семена от лен или 1 чаена лъжичка студено пресовано ленено масло. Намалете, най-малко в проблематичните дни, потреблението на алено месо и мляко.

Раздразнителността може да бъде преодоляна.... с шоколад. Ще ви помогне обаче не сладкият, а горчивият шоколад. Той съдържа аминокиселината L-триптофан, която дава отговор за производството на хормона на щастието – серотонин.

При стрес и безпричинна паника са ви нужни артикули, които съдържат доста въглехидрати. Например мед, шоколад, овесени бисквити, сушени фурми, сладки сушени плодове и пресни плодове.

 Джинджифил

Избягвайте кафето, то ще ви направи още по-нервни. При запек ще ви помогне правилото на петте плода. Достатъчно е да изядете пет разнообразни плода с размера на топка за тенис и ще забравите неприятния внимателен проблем.

Изпивайте най-малко 10 чаши вода на ден. Избягвайте замразените подготвени храни, мазното месо, и се пробвайте да намалите потреблението на кафе най-вече до две чаши на ден.

 Шоколад

Хранете се на дребни порции, само че постоянно, като ядете през равни интервали от време. При киселини ще ви помогне джинджифил. Той има способността да укрепва стомашния клапан, който пречи на стомашния сок да проникне в хранопровода и на пораждане на киселини.

За задачата пригответе чай от свеж джинджифил. За 250 г вода е нужна 1 чаена лъжичка настърган корен или четвърт чаена лъжичка надробен корен.

Залейте с вряла вода, оставете да се запари 10 минути, прецедете и пийте. Избягвайте мазни ястия и артикули, които съдържат огромно количество киселина, да вземем за пример домати.

При неприятен мирис от устата пийте черен и зелен чай. Те имат свойството да стопират развиването на бактерии, които провокират неприятния мирис. Билковите чайове са безполезни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР