Ако сте свикнали да започвате деня си с чаша ароматно

...
Ако сте свикнали да започвате деня си с чаша ароматно
Коментари Харесай

Чай с лук? Рецепта за здраве и дълголетие

Ако сте привикнали да стартирате деня си с чаша ароматно кафе, което не способства за възстановяване на здравето и настроението ви рано сутринта, заместете кофеиновата напитка с чаша билков чай с лук – чудодейна композиция за здраве и тонус. Лученият чай се подготвя елементарно, бързо, не се нуждаете от нищо друго с изключение на чай съгласно вашите желания, хронични болести и усет и лук. Ползите от потреблението на лучения чай са потвърдени, а за аромата не следва да се притеснявате – той не се усеща остро в тази рецепта и изчезва от дъха ви напълно скоро след потреблението му.

Какво ви е нужно за приготвянето на лучения чай?
Лукът: Вкусна храна и ужасно лекарство! Вижте по какъв начин да го консумираме вярно
Как се ползва лукът като лекарство? Лука можете да хапвате свеж или да употребявате сока му, като добавяте малко лимон, мед, чесън и...
Прочети повече
Необходими са ви пакетчета желан чай или напряко изсушени за чай билки съгласно желанията и потребностите ви, 2 чаши вода, 2 глави остарял кромид лук, обелени и нарязани на ситно, само че не стъргани, 2 дафинови листа и 2 чаени лъжички мед.

Как се подготвя лученият чай?

Поставете водата в подобаващ за варене съд, сложете вътре чая и оставете да поври 4-5 минути. След това прибавете лука и оставете да ври 10 минути. Накрая, преди да свалите чая от котлона, прибавете дафиновите листа. След като изстине сложете и меда. Медът не би трябвало да се поставя във врящ чай, защото ще загуби потребните си качества.

Какви са изгодите от напитката?

Лученият чай е потребен за профилактика на здравето и предотвратяване от вирусни и бактериални инфекции. Според типа чай той може да облекчава болки в гърлото, главоболие, ангина, кашлица, стомашно неразположение и други. Може да енергизира, тонизира, успокоява. Лученият чай е отлично средство за повишение на тонуса и поддържане на положително здраве, както и за филтриране на тялото от токсините и предпазването му от свободните радикали.
Най-мощният натурален антибиотик, с който да пречистим тялото си
Този мощен натурален антибиотик освен съумява да пречисти тялото от отрови, само че и укрепва до неразбираемост имунната ни система. Препо...
Прочети повече
Рецептата се предлага и при високо кръвно налягане. Помага за поддържането му в естествени равнища.

Медът в чая също е извънредно потребен. Той е храна за здраве и дългоденствие и се грижи за естественото протичане на редица процеси в организма. Препоръчва се за страдащите от кашлица, възпалено гърло, за  на кръвната захар, при ниски равнища на сила. Вкусната наслада има антибактериални и противовъзпалителни, антисептични и антиоксидантни свойства, лекува рани, грижи се за хубостта на кожата, понижава умората в мускулите и обезпечава на тялото скъпи хранителни субстанции. Препоръчва се и за възстановяване на качеството на съня.

Лукът е прочут като скъп източник на калий, фолиева киселина, желязо, витамини В6 и С, както и манган. Манганът способства за полезността на лука при настинка и грип, защото му придава противовъзпалителни свойства. Изследванията сочат фитохимични съединения, които се съдържат в лука, като отлично средство за подкрепяне на профилактиката на рак и диабет. Тези съединения защищават от съдови произшествия – инфаркт, инсулт, защото оказват помощ за поддържане на здравето на кръвоносните съдове, пречистват ги и понижават риска от формиране на тромби. Отварите от лук са употребявани в националната медицина от незапомнени времена и са изпитано и дейно средство, подпомагащо подобряването на здравословното положение и предпазването от редица болести. Лукът не губи скъпите си свойства след термична обработка и това го прави съвършен за лучения чай.

Опитайте!

 
Два метода за лекуване на ангина с лук, за които се твърди, че са доста ефикасни
С внезапната смяна на времето, имунитетът на човек отслабва и той става предразположен на настинки. Най-потърпевшо е гърлото. По него полепват...
Прочети повече
 

 

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР