Ако сте си поставили за цел да свалите килограми и

...
Ако сте си поставили за цел да свалите килограми и
Коментари Харесай

Не повече от две питиета на седмица

Ако сте си сложили за цел да свалите килограми и се питате по какъв начин се вписва алкохолът в тази задача, ето отговора.

Не повече от две алкохолни напитки на седмица е препоръчваното количество. Според диетолозите, в случай че го надвишите, това ще повлияе на метаболитните процеси в тялото и може да блокира процеса на изгаряне на мазнини.

Почти във всяка публикация на тематика диети и алкохол се твърди, че в тялото ни той непосредствено се преобразува в мазнини. Истината не е толкоз елементарна. Алкохолът в действителност съдържа огромно количество калории, само че също като протеините да вземем за пример мъчно се преобразува в мастни депа. В тялото ни обаче етанолът се разгражда до ацетат и ацетил – две субстанции, които алармират тялото ни да спре да изгаря въглехидрати и мазнини.

Освен това, всяка чаша усилва апетита ни за още. С напитките падат задръжките ни и във връзка с храната. Така с изключение на калориите в самия алкохол (около 7 на един грам) съвсем постоянно поемаме и калории под формата на ядки, сирена, салами или снаксове, които вървят с бирата или обичаното ни вино.

Добрата вест е, че умереното пийване може да има позитивен резултат. Две чаши вино седмично покачват равнищата на положителния холестерол в организма, понижават инсулиновата устойчивост и, несъмнено, способстват за това да се отпуснем и да се отърсим от напрежението на деня.

Лошата е, че в случай че сензитивно прескочим предложеното количество, стартират отрицателните резултати. Освен рискът от напълняване, измежду тях са понижен приток на О2 към мускулите, дехидратация, увеличени равнища на естрогена.

Изводът е безапелационен: в случай че желаете да намалите риска за здравето и за фигурата си, позволявайте си по чаша, само че единствено толкоз – и то не всяка вечер.


Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР