Ако сте се опитвали да работите с маслено тесто, тогава

...
Ако сте се опитвали да работите с маслено тесто, тогава
Коментари Харесай

Бисквити от маслено тесто с орехи: вкусова експлозия

Ако сте се опитвали да работите с маслено тесто, тогава знаете, че е невероятно да не се влюбите в него: то зашеметява с лекотата си, разточва се по-лесно, а резултатът е по едно и също време компактно, ронливо, влажно тесто, напомнящо на влажен пясък. Най-общо казано то е идеално за приготвянето на бисквити.

Маслените бисквитки постоянно могат да бъдат открити под формата вид зебра или двуслойна версия с прибавянето на какао. Това е по този начин, тъй като двата типа едно и също тесто се слепват добре, само че не се смесват заради маслото и достатъчната компактност.

Ето концепция по какъв начин да извършите вкусни какаови бисквити от маслено тесто!

Съставки:

Пшенично брашно – 300 грамаКраве масло – 180 грамаЗахар – 120 грамаКакао на прахуляк – 25 грамаЗаквасена сметана – 2 супени лъжициЖълтъци – 3 брояОрехи на усет

Начин на подготвяне:

Преди да започнете да гответе, оставете маслото на стайна температура, с цел да го използвате в омекнала форма, и натрошете орехите на огромни части.Пресейте пшеничното брашно, прибавете омекналото масло и разбъркайте всичко. Отделете белтъците от жълтъците и ги прибавете към сместа, по-късно прибавете захарта, смесете съставките и омесете тесто.Увийте половината (възможно е и по-малка част) в кухненско фолио, а към втората част добавете сметана и какао и разбъркайте всичко, до момента в който се получи хомогенно тесто. Поставете и двата типа маслено тесто в хладилника за 1 час, увито във фолио.Всеки вид тесто се разделя на 4 елементи и се разточва. След това насложете пластовете, като поръсите всеки от тях с натрошените орех.Поставете дебелия пласт многолистно тесто във фризера за 30 минути. След това го нарежете на 8 части, поставете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене (няма потребност да мажете тавата с масло).Намажете всяко парче с разтопено масло, поръсете с орехи и печете 20 минути на 170 градуса.

Орехите в тази рецепта елементарно могат да бъдат сменени с нарязани бадеми или даже бадемови люспи. Друга дребна загадка: с цел да подобрите качеството на тестото и да направите вкуса още по-интензивен, прибавете щипка сол. Особено доста концепцията ще се хареса на почитателите на соления карамел!

Вижте още: Зашеметяващи тиквички в корейски жанр с меден дресинг

Харесва ли ви тази концепция за десерт?

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР