Ако сте се научили как се замесва тестото за пелмени

...
Ако сте се научили как се замесва тестото за пелмени
Коментари Харесай

Пет рецепти за плънки за пелмени

Ако сте се научили по какъв начин се замесва тестото за пелмени е добре да импровизирате с разнообразни плънки. Те могат да бъдат най-разнообразни и приготвянето им зависи от това какви артикули слагате вътре.

Ако продуктите са подготвени, като да вземем за пример кашкавал, салам, сирене и т. н. няма потребност плънката да бъде термично обработвана, само че в случай че желаете да сложите вътре да вземем за пример кайма или да ги извършите вегетариански, употребявайки сурови зеленчуци като тиквички или патладжани да вземем за пример, термичната обработка е наложителна. Помнете, че каквато и плънка слагате в пелмените, тя би трябвало да е изстинала. Ето някои лесни и бързи предписания за плънки на пелмени.

Плънка от кайма

Необходими артикули: 250 г смесена кайма от свинско и телешко, 1/ 2 глава настърган лук, 5- 6 ситно нарязани гъби, няколко стръка магданоз, сол, черен пипер, кимион и чубрица на усет.

Начин на подготвяне: В нагорещена лой запържвате лука и каймата и след няколко минути добавяте и гъбите. Доливате малко вода, с цел да не загори сместа и добавяте всички подправки. След като течността изври, плънката е подготвена.

Плънка от сирене, спанак и гъби

Необходими артикули: 300 г натрошено сирене, 1 чаша нарязан на ситно спанак, няколко мариновани гъби от буркан, босилек и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Всички артикули и подправки се смесват и плънката е подготвена. Не си мислете, че на спанака му е нужна предварителна термична обработка.

Най-лесната плънка

Необходими артикули: 200 г шунка, 200 г кашкавал, 1 кисела краставичка, пикантина/вегета и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Всички артикули се нарязват на ситно, кашкавалът може да бъде рендосан. Прибавят се и подправките и всичко е готово за пълнене на пелмените.

Вегетарианска плънка 1

Необходими артикули: 1 авансово изпържен патладжан, 1 скилидка чесън, няколко маслини без костилка, сол, черен пипер, босилек и риган на усет.

Начин на подготвяне: Готовият патладжан се отцежда добре от мазнината, в която се е пържил, и се нарязва на ситно. Към него се прибавят нарязаните на ситно маслини, счуканата скилидка чесън и подправките.

Вегетарианска плънка 2

Необходими артикули: 400 г нарязано на доста фино зеле, 1/2 глава нарязан на тънки резенчета кромид лук, 1/2 настърган морков, соев сос на усет.

Начин на подготвяне: Всички артикули се задушават до цялостната им подготвеност. Към тях се прибавя соев сос на усет и откакто изври цялата вода, плънката е подготвена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР