Ако сте прекарвали твърде дълго време в интернет – а

...
Ако сте прекарвали твърде дълго време в интернет – а
Коментари Харесай

Истинската история зад безумния експеримент „Филаделфия“

Ако сте прекарвали прекомерно дълго време в интернет – а дано си признаем, че всички сме отговорни по този параграф – може би сте попадали на историята на опита „ Филаделфия “.

Според тази доктрина на конспирациите (може би най-безумната след тази, че по време на пандемията от Ковид-19 държавните управления принудиха хората да си седят у дома, с цел да могат да сменят батериите на гълъбите) на 28 октомври 1943 година военноморският миноносец Елдридж организира строго конфиденциален опит, в който се телепортира от Филаделфия до Норфолк, Вирджиния, след което се телепортирал назад във Филаделфия…

„ Смята се, че този опит е станал вероятен с помощта на Единната доктрина на полето “ – гласи един от разказите за случая. „ Той е имал за цел да манипулира гравитационното и електромагнитното поле на кораба, с цел да се сътвори резултат на дегизировка, който да го направи незабележим и кадърен да пътува във времето. “ В други разкази пък се споделя, че корабът е бил телепортиран, а не просто изработен незабележим и изстрелян обратно във времето.

За страдание на клетия екипаж технологията към момента не е била усъвършенствана дотолкоз, че да ги резервира живи по време на тази времево-пространствена маневра. Което не е изненада, като се има поради, че и до през днешния ден към момента не сме даже покрай способността за телепортиране на материя въобще, да не приказваме за комплицираната задача да се деконструира и след това реконструира на друго място жив човек.

В едно занимателно изследване по въпроса студенти от университета в Лестър се пробвали да изчислят какъв брой данни ще би трябвало да се трансферират, в случай че би трябвало да се телепортира цялостен човек, в това число данните за всяка от клетките му.

„ Психическото възобновяване на човек не е толкоз просто “, се изяснява в известие за пресата. „ Необходима е цялостната информация от мозъка на пътуващия, което усилва общото осведомително наличие до към 2,6 x 1042 бита. “

След това те ревизират какъв брой време ще отнеме прехвърлянето на тези данни до определена точка в пространството, с цел да бъде реконструиран индивида.

„ Установихме, че времето за реализиране на изцяло сполучлива човешка телепортация от Земята до космоса е под въпрос “, прибавят те, „ Всъщност, в случай че приемем, че употребяваната честотна лента е 29,5-30 GHz, за прехвърлянето на данните ще са нужни до 4,85×1015 години. “

Това значи, че в случай че опита „ Филаделфия “ в действителност се е състоял (а той не се е състоял), то за 40-те години на предишния век хората са разполагали с невъобразимо огромна честотна лента, по която да трансферират освен целия екипаж, само че и кораба.

Според разнообразни истории в мрежата се допуска, че екипажът е страдал от тежки странични резултати след скока – от дезориентация и гадене до изгаряния и самозапалване. За някои изключително клети членове даже се твърди, че са били слети с корпуса на кораба. Други пък изчезнали изцяло.

Разбира се, последователите на теорията на конспирацията считат, че опитът е бил затулен, което изяснява за какво няма доказателства за него. Но същинското пояснение е доста по-просто: историята е измислена от един човек през 1955 година

 Supposed UFO, Passaic, New Jersey (cropped)

Тя идва от бележките, написани върху копие от книгата на Морис К. Джесъп „ The Case for the UFO: Unidentified Flying Objects “. Което не е това, което бихме нарекли най-надеждния източник, който можем да си представим. Джесъп получава писма от американския морски пехотинец Карл М. Алън, който твърди, че е осведомен с опита, а копие от книгата е изпратено анонимно до Службата за военноморски проучвания, като съдържа бележки, за които се твърди, че са от трима разнообразни души, всички с знания за извънземните.

„ По страниците на книгата имаше ръчно написани мнения, в които се твърди, че създателите имат знания за НЛО, техните средства за напредване, културата и етоса на съществата, обитаващи тези НЛО, разказани с псевдонаучни и нехомогенни термини “, изясняват от Службата за военноморски проучвания, откакто получават „ безчет “ запитвания по въпроса.

Колкото и да е занимателна историята, индивидът, който връчва на Джесъп анотираната книга, по-късно признава, че тя е машинация и че всичко е измислено с една-единствена цел: „ Да изплаши до гибел самия Джесъп “.

Или може би пътуващите във времето галактически извънземни са го заплашили, че ще го телепортират в Алфа Кентавър, в случай че не си държи устата затворена – което пояснение ви се коства най-приемливо.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР