Ако сте любител на силното слънце и топлото време, сигурно

...
Ако сте любител на силното слънце и топлото време, сигурно
Коментари Харесай

Все ви е студено! 7 ефикасни съвета как да се стоплите

Ако сте фен на мощното слънце и топлото време, несъмнено зимата не се чувствате удобно. Ето по какъв начин да се отървете от чувството, че все мръзнете.
1. Вътрешен пламък
Представете си, че организмът ви е дом. И с цел да го затоплите, би трябвало да накладете огън в печката, желателно още в зори. Ако обаче сложите прекомерно доста дърва, пламъкът ще залинее (ето за какво не е добре да закусвате с прекомерно тежка и изобилна храна). Ако пък сложите тънки вейки (например сладка кифличка) – огънят ще се разгори, само че бързо ще угасне. Оптималният вид за закуска са топлите зърнени ястия и обработените топлинно плодове (например запечена ябълка с мед).

Любопитно: Ако непрестанно имате чувство за мраз, евентуално е да ви се отвори неконтролируем вкус. Добре е да внимавате за размера на порциите и постоянно да стартирате да се храните не със салата, а с чаша топъл бульон. Така бързо ще се сгреете и няма да се нахвърлите безотговорно на яденето.

 
 2. До дъно
Топлите питиета са добра профилактика против простудни болести, само че те имат и още доста плюсове. Например, горещи питиета с джинджифил и кардамон притъпяват възприятието за апетит. Чаят от шипки е богат на витамини, а подобен, който е примес от теснолиста върбовка, листа от френско грозде и плодове от офика, усъвършенства имунитета и оказва благотворно действие  на храносмилането. Много положително загряващо деяние имат алкохолни питиета като пунш, грог, греяно алено вино, медовина. Вместо тях, на децата може да се предложи топло какао или парещ шоколад.

Любопитно: При изработката на загряващи питиета използвайте стъклени или емайлирани съдове. Затоплянето на вино и билков мед в алуминиеви съдинки води до бързото им окисляване, от което се губят част от потребните им свойства.

 
 3. Какво да ви затопля?
Сауната и парната баня са страхотни средства и за сгряване, и за сваляне на напрежението. Ако високите температури са ви противопоказни, можете да употребявате инфрачервена сауна. Друга по-необичайна, само че добре затопляща процедура е така наречен изсъхнал воден масаж (известен и като „ хидро джет “). При него водните струи ви масажират, без действително да ви мокрят.

Любопитно: Бонус на всички тези сгряващи процедури е ускоряването на обмяната на веществата. В резултат вие отслабвате. За 1 час изсъхнал воден масаж може да се стопи 1,5 кг ненужно тегло.

 
 4. Раз, два, три
За да ви стане топло, можете да вършиме и извършения за загряване (обикновено продължителността им е към 15 мин). Вариантите са доста, допустимо е да вземем за пример да се сгреете с поредност подскоци, наклони и усуквания. Подходящи са и динамичните разтягания. Бързото вървене като кардио натоварване не отстъпва с нищо на тичането, само че по тази причина пък е много по-щадящо за ставите. Така че не мързелувайте, а ходете по-често пешком – хем ще се стоплите, хем ще отслабнете. Старайте се да ходите с изправен тил и да дишате през носа.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР