Ако сте като повечето хора, когато вземете нов домашен любимец

...
Ако сте като повечето хора, когато вземете нов домашен любимец
Коментари Харесай

Хранене на кралски питон в домашни условия

Ако сте като множеството хора, когато вземете нов домакински любим от какъвто и да е тип, първото нещо, което желаете да извършите, е да прекарате време, показвайки го на всеки, който срещнете. Въпреки че това сигурно е изкушаващо, е едно от най-лошите неща, които можете да извършите с вашия нов кралски питон. Змиите от този тип се нуждаят от интервал на пригаждане, през който да се усещат удобно с новата среда. Продължителността на нужното време варира, само че множеството хора, които се занимават с кралски питони, са съгласни, че нормално това лишава от 5 до 7 дни.

Като цяло кралските питони са кротки, лесни за развъждане и порастват сред 1 – 1, 5 метра, което ги прави идеалния любим за новак притежател на змия. Кралските питони нормално не хапят и в по-голямата си част са доста послушни. Младите змии нормално са по-агресивни, само че стават по-кротки при чести занимания с тях.

По време на интервала на пригаждане би трябвало да положите всички старания да не безпокоите или по различен метод да стресирате змията. Има няколко неща, които можете да извършите, които ще оказват помощ с това изпитание.

Дръжте клетката надалеч от зони с огромен трафик, тъй че змията да не се тормози от доста хора, които минават около нея от самото начало.

Избягвайте да пипате змията през това време.

Не се опитвайте да храните новия си любим през това време.

Сменяйте водата всеки ден.

Почистете на място всички боклуци в клетката, само че не почиствайте цялата клетка.

След като изминат 5 до 7 дни, започнете да се занимавате със змията лека-полека. Ако змията е разчувствана, пробва се да ухапе и като цяло се усеща неловко да бъде държана, не я насилвайте.

Понякога свикването с допира може да отнеме единствено един час, различен път на змията ще са нужни няколко седмици всеотдайни старания, преди да ви се довери.

Има няколко трика, които можете да употребявате, с цел да успокоите змия.

Тъй като змиите са ектотермични, те стават летаргични, когато температурата спадне. Ако оставите змията леко да се охлади, може да е малко по-лесно да се справите. Моля, в случай че решите да опитате този метод, уверете се, че знаете безвредните температурни граници за вашия домакински любим и останете в тях. Прекалено ниското равнище за прекомерно дълго може да аргументи разнообразни здравословни проблеми.

Позволете на вашата змия да се запознае с вас, като поставите ръката си в клетката ѝ. Не се опитвайте да хванете или даже да докосвате змията. Просто оставете ръката си в терариума, тъй че животното да стартира да се среща с аромата ви и да не ви свързва с нещо, което се пробва да я изяде. Дори 2 или 3 минути едновременно два пъти дневно ще оказват помощ. В последна сметка питонът ще излезе и ще изследва.

Пет до седем дни откакто приберете змията вкъщи, без значение дали е привикнала още с вас или не, би трябвало да я нахраните. Питайте в магазина какво е било досегашното меню на кралския питон. Нека първото ястие на вашия нов любим да е същото, с каквото е привикнал и до момента.

Нуждите от хранене варират според от размера на змиите, само че не е належащо да ги храните всеки ден.

По принцип по-младите кралски питони ядат дребни замразени мишки или плъхове. По-големите питони нормално ядат по-големи мишки или плъхове.

Като общо предписание би трябвало да изберете гризач, който е 1 до 1, 25 пъти по-голям от междинната част на вашата змия. По-малката плячка е добра, само че избягвайте да им давате храна, която е прекомерно огромна.

Жива плячка против авансово убита

Змиите са хищници и в дивата природа са привикнали да ловят храната си. я обаче ще се оправи добре с пресни авансово убити или даже замразени гризачи (първо ще би трябвало да ги размразите.) По-безопасно е да не храните змията си с жива плячка. Живите гризачи ще се изплашат и могат да ухапят змията ви. Дори дребни ухапвания от гризачи могат да причинят зараза, която ще разболее вашата змия. Кралските питони елементарно се образоват да ядат мъртва плячка.

Колко постоянно да храните питона

Не е належащо да храните питона всеки ден. Обикновено по-малките или по-млади кралски питони би трябвало да ядат на всеки пет дни, до момента в който по-големите ядат един път на седмица или две.

Как да давате замразени гризачи на вашата змия

Размразете усърдно замразения гризач или различен бозайник. Не правете това на микровълнова фурна, тъй като може да има много неприятни резултати на вътрешността на фурната ви. При стоплянето замразеният гризач може да гръмне и да нацапа цялата фурна.

Вместо това го сложете в найлонов плик и оставете в помещението, в което е терариумът. Може да отнеме през целия ден или няколко часа, според от това какъв брой топло е помещението, само че ще се размрази естествено. Това е и потребна процедура, тъй като миризмата на размразяващия се гризач ще има образователен резултат за вашия питон. По този метод той ще се научи, помирисвайки я, че е време за хранене.

Важно е да ползвате щипки, когато поставяте храната. Първо, тъй като не желаете да стреснете змията, като просто хвърлите мъртъв плъх върху главата ѝ, и второ, тъй като не желаете змията да обърка топлината и придвижването на ръката ви с вечеря. Не забравяйте, че тя към този момент е помирисала и пробвала аромата на храната, тъй като авансово сте ароматизирали стаята и змията е подготвена за ястие!

След като поставите храната, оставете питона на мира за към час и половина, да хапне на мира.

Змиите имат по-бавно храносмилане, тъй че е хубаво в идващите ден или два да не държите и да не разнасяте кралския питон, с цел да може да усвои храната добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР