Ако сте дали обещание на самите себе си, че тази

...
Ако сте дали обещание на самите себе си, че тази
Коментари Харесай

Как да се справите с настинките

Ако сте дали заричане на самите себе си, че тази година няма да боледувате през зимата, ние ви поддържаме с няколко съвета по какъв начин да останете здрави.

Със студеното време идват и настинките. Припомнете си няколко навика, които ще ви оказват помощ да се предпазите, да подкрепите имунната си система или пък да се справите още с първите признаци на настинката.

Тренирайте по 30 минути дневно

Леките и постоянни извършения ще подсилят имунната система. Включете във всекидневните си занимания и 30 минути тренировки. Пробвайте по-леко придвижване като вървене пешком или каране на колело. А за какво не и разчистване на дома? 

Контрастен душ

Задържането за по-дълго в топли пространства контролира вътрешната ни температура и ни прави по-податливи на настинки. За да се предпазите, още в самото начало на сезона започнете да си взимате противоположен душ – периодично повтаряне на топла и студена вода, като първоначално задържайте студената бликам 5 секунди и последователно увеличавайте до 30.

Почивка

Когато сте обезпокоени и под стрес, тялото ви създава кортизол, който понижава способността му да се бори с външните агресори. Включете в програмата си най-малко час дневно безспорна отмора и разпределяне. Опитайте се да медитирате, правете йога или дихателни извършения.

Йога

Споменахме към този момент йогата. Може да вършиме серии, които ще покачат имунитета ви.

Почиствайте всеки ден

Има зони от вкъщи ни, които допираме всеки ден и които задържат микроби(като дръжката на хладилника, да вземем за пример, телефон, клавиатура). Ако ги почиствате всеки ден, ще останете здрави

Отделни принадлежности

Научете се да слагате в миялната или в мивката приборите, които ползвате, с цел да предотвратите инцидентната им приложимост от различен.

Лесно упражнение оказва помощ против схванати плещи
Самотата ни въздейства като 15 цигари дневно
Да създадем гърдите си по-красиви без интервенция

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР