Ако спазвате диета, алергични сте към лактоза или просто не

...
Ако спазвате диета, алергични сте към лактоза или просто не
Коментари Харесай

Три причини защо някои хора предпочитат бадемово мляко пред краве

Ако спазвате диета, алергични сте към лактоза или просто не харесвате усета и миризмата на млякото, можете да употребявате добра здравословна опция. Бадемовото мляко е храна, която можете да намерите във всеки органически магазин или огромен супермаркет. Ако не сте го опитвали, ето три аргументи да го превърнете във ваша обичана напитка.

Бадемовото мляко може да се откри в съвсем всеки супермаркет или магазин за био храни. Тази напитка на растителна основа е отличен сурогат на кравето мляко, заради което бива избирано постоянно от веганите и вегетарианците. Чаша с бадемово мляко в наличието си има половината от дневната целесъобразна доза витамин Е, доста калций, фибри, мед и магнезий. А съдържащите се в него антиоксиданти въздействат блокиращо на нездравословните дейности на свободни радикали, като предотвратявайки разнообразни заболявания, поддържайки здрава кожа и забавят процеса на стареене.

Бадемовото мляко не оказва въздействие над холестерола в кръвта

Ако сте загрижени за здравето на сърцето си, можете елементарно да замените киселото с бадемово. То е богато не на наситени а на мононенаситени мазнини, намалящи рисковете от инфаркти и инсулти. Така че, в случай че спазвате специфичен тип диета или желаете да обърнете внимание на поддържането на положителни холестеролни равнища, пийте бадемово мляко.

Ниско калорийно наличие
Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете
Преди имаше единствено краве мляко и всички бяхме удовлетворени, откакто изпием ежедневната чаша. Но в този момент има безчет налични варианти, измежду които я...
Прочети повече
Това го прави приятна напитка и добавя към вашата здравословна закуска. Изберете неподсладено бадемово мляко. То има половината от калориите на киселото мляко, прибавяйки повече усет към закуската ви или диетичното смути и ви оказва помощ за намаляване. Знайте, че бадемовото мляко няма доста наличие на  протеини, само че можете да си ги набавите, като ядете яйца, риба и пиле. Заедно тези хранителни субстанции предизвикват здравето на костите при мъжете, дамите, децата и кърмачета. Витамин Д също по този начин оказва помощ за по-добър имунитет. А магнезият, съдържащ се в бадемовото мляко, оказва помощ за усвояването на калция, намиращ се в питателната напитка.

Намалява риска от ракови формирания

Според оповестено изследване в Journal of Nutrition and Cancer, в случай че консумирате бадемово мляко, това ще ви помогне за предотвратяването на рака на простатата. Проучванията демонстрират, че млякото е допустимо да предизвика растежа на ракови кафези, смятайки се, че в наличието си има хормона естроген. В подобен случай бадемовото мляко работи назад, потискайки развиването на ракови кафези с към тридесет %.

Не на последно място, е добре да се знае, че чаша бадемово мляко съдържа 10 % от целесъобразния дневен банкет за витамин А, двадесет и пет процента  витамин D, петдесет процента  витамин Е и тридесет процента  калций. Друго позитивно качество на бадемово мляко е ниското наличие на калий и фосфор спрямо кравето или соево мляко, което е потребно за хора с проблеми с бъбреците.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР