Ако случайно ви попитаме кое е първото нещо, което искате

Ако случайно ви попитаме кое е първото нещо, което искате ...

5 храни, които ще ви поддържат енергични през целия ден


Ако случайно ви попитаме кое е първото нещо, което искате сутрин, секцията за коментари ще бъде залята с чай и кафе като отговори. Защото в края на краищата всички искат зареждане с енергия най -напред сутрин и какво по -добро от чаша с любимата ви напитка. Въпреки това, много експерти не препоръчват да се пият топли напитки на празен стомах, вместо това човек трябва да започне деня с чаша вода, последвана от сушени плодове.

Но дори ако по някаква причина не можете да се откажете от тази гореща чаша, все пак трябва да сте нащрек за храни, които могат да ви поддържат енергични през целия ден, особено когато работата от офиса се възобновява постепенно. Всъщност, за да ви помогнем с търсенето, ето 5 храни, които ще ви заредят с енергия и ще ви помогнат да бъдете енергични през целия ден.

Банани

Те са богати източници на калий, витамин В6 и сложни въглехидрати. Тази функция прави бананите богат източник на енергия. Консумирането на 2-3 банана на ден и в движение няма  да ви позволи да се уморите.

Кафяв ориз

Като невероятен източник на фибри и витамини, кафявият ориз ви засища за дълго време и регулира нивата на кръвната захар, тъй като има нисък гликемичен индекс. Това създава достатъчно енергия, за да може тялото да остане енергично.

Мазна риба

Мазните риби са богат източник на омега мастни киселини. Сьомгата и рибата тон се вписват най -добре в списъка с храни, които може да консумирате. Те са богати на витамин В12, който работи с фолиева киселина за регулиране на червените кръвни клетки и кара желязото да работи по -добре.

Яйца

Те се считат за гориво за целия ден. Яйчните белтъци са богати на протеини, които ви поддържат силни и активни през целия ден. „Яйцата съдържат аминокиселина, наречена левцин в изобилие, която помага при разграждането на мазнините, за да произвежда постоянна енергия.

Ядки

Те са невероятни източници на въглехидрати, фибри и омега 3 мастни киселини. Орехите, кашуто и бадемите са едни от най -разпространените. Те участват в повишаването на енергийните нива и дават на човек силата работи неуморно през целия ден.

Източник: actualno.com