Ако следваме борсовите котировки на цената на газа за януари-февруари,

...
Ако следваме борсовите котировки на цената на газа за януари-февруари,
Коментари Харесай

Кирил Темелков: Парното може да поскъпне с 5-10%

Ако следваме борсовите котировки на цената на газа за януари-февруари, е допустимо парното да нарастне с 5-10%. Това съобщи някогашният изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “ Кирил Темелков, който е зам.-председател на Българската газова асоциация.

„ Ще има малко нарастване на цената на газа през зимата. По отношение на топлоенергията фрапантно нарастване не се чака ”, сподели Темелков.

Той разяснява разпита на служебния министър на енергетиката Росен Христов в Националното разследване по отношение на договорите за доставка на природен газ в интервала от април до август. Всичко това малко след чуването му по същата тематика в Народното събрание.

Темелков изясни, че прави усещане, че не бяха оповестяване обществени търгове. По думите му те не са наложителни.

„ Но нямаше изясненост какви количества се търсят, към кого са отправени запитванията, какви са били различните предложения ”, изясни Темелков пред NOVANews.

Той изясни, че не е имало информация да има процедури за обезпечаване на дълготрайни контракти. „ Дори и да е имало диалози, не сме чули да е оповестена процедура, която да докара до дълготраен контракт ”, сподели Темелков. Според него това е трябвало да стане доста преди прекъсването на доставките от страна на Русия.

„ Газовият бизнес е бизнес на времето. Всяка секунда се трансформират изискванията ", сподели Темелков. Според него не може да се каже дали е имало опция за по-евтини предложения за газ от тези, които сме получили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР