Ако си мислите, че водещите модели смартфони с операционна система

...
Ако си мислите, че водещите модели смартфони с операционна система
Коментари Харесай

Пет начина, по които Snapdragon 845 ще повлияе на смартфоните с Android през 2018 г.

Ако си мислите, че водещите модели смарт телефони с операционна система Android, които се появиха през тази година, са бързи, изчакайте до идната. Qualcomm към този момент показа своя чип от последващо потомство Snapdragon 845 и това несъмнено не е просто пореденото номер от серията. Snapdragon 845 е главен редизайн на архитектурата на платформата на Qualcomm и сигурно ще има бездънен резултат върху новата годишна продукция смарт телефони с Android, които ще излязат на пазара през идната година.

Докато 835 се концентрира най-вече върху продуктивност и скорост, 845 носи доста усъвършенствания в метода, по който телефоните ще употребяват процесора за изкуствен интелект, фотоси и, несъмнено, живота на батерията. Вероятно ще би трябвало да изчакаме малко, до момента в който Galaxy S9 не го показва в деяние (Samsung още веднъж е главен партньор), само че, дойде ли новият чип, той ще обезпечи страхотни благоприятни условия за мобилните консуматори. Ето пет метода, по които Snapdragon 845 ще повлияе на новите модели смарт телефони с Android:
Вашите данните ще летят
Архитектурата на Snapdragon 845 е същата като тази на 835 – 10 нанометра осемядрен процесор, тъй че е малко евентуално Galaxy S9 или LG V40 да имат доста по-висока продуктивност от S8 и V30. От Qualcomm оповестиха, че чипът 845 ще донесе с 30% по-бърза графика от 835, което е впечатляващо техническо нарастване, като се има поради, че самият 835 е доста мощен чип, н о вероятността това усъвършенстване да бъде действително усетено е дребна.

Истинското нарастване на скоростта ще пристигна от модема . 845 употребява второ потомство X20 Gigabit LTE модем, който поддържа 1.2Gbps Gigabit LTE Category 18, както и 802.11ad Wi-Fi за още по-бързо евакуиране на файлове. Разбира се, скоростта ви ще варира според от мрежата, само че Qualcomm са безапелационни, че новият модем ще разреши на потребителите да изтеглят 3GB филм за по-малко от три минути през LTE.
Дълъг живот на батерията
835 способства за забележителното повишение на живота на батерията - доста смарт телефони, основани на този модел, без проблеми устоят целодневна постоянна приложимост. Според изказванията на Qualcomm с 845 смарт телефоните ще бъдат с 30% по-икономични . Компанията слага фокус върху усъвършенстването на ядрото на 845, тъй че процесорът да обрисува дилемите “интелигентно” въз основа на потребностите на зареждането . В резултат на това, един видеозапис да вземем за пример ще употребява 30% по-малко сила с помощта на новата Adreno Foveation система, която наблюдава погледа на потребителя, с цел да дефинира кои зони на екрана да се зареждат изцяло.
Смартфоните ще бъдат по-умни
Миналия месец Huawei пусна моделът Mate 10, екипиран със система NPU (Neural Processing Unit), която зарежда AI изчисленията, а Snapdragon 845 е напът да задмине тази технология. Той ще разгърне изцяло опциите за машинно образование на телефоните с Android и опциите на AI.

От Qualcomm споделят, че Snapdragon 845 ще поддържа AI рамки, като Гугъл TensorFlowLite и Caffe2, както и че е усъвършенстван и за по-нови мрежи . Използвайки нов Hexagon Digital Signal Processor, чипът ще бъде три пъти по-бърз в AI продуктивността, което значи, че телефоните ще бъдат по-ефективни и ще употребяват по-малко сила за общи и повтарящи се задания . Той ще употребява и аудиосистема с ниска мощ за цифровите асистенти, тъй че и през целия ден да си говорите със смарт телефона си, батерията ви няма да падне.
Снимките и видеото ще бъдат още по-добри
Когато става въпрос за снимане, камерите на смарт телефоните правят единствено част от работата. Голяма част от дилемите се обработват от процесори за обработка на изображения . Spectra 280 ISP на Qualcomm търпят обилни усъвършенствания в Snapdragon 845. Вместо да усили разграничителната дарба, новият чип се концентрира върху цветовия размер, което значи, че фотосите ще бъдат по-богати, по-дълбоки и по-точни от преди.

Новият чип ще може да прави по-добри фотоси при слаба светлина с помощта на по-бързото автоматизирано фокусиране и ускорената стабилизация на изображението. Чипът ще обезпечи и ултразвуково HD видео снимане за видео с 4K - 60-кадъра в секунда, както и 720p – 480 фрагмента в секунда.
Повишена сигурност
По сходство на хардуерното решение Enclave на Apple, Qualcomm вкарва Secure Processing Unit (SPU) в Snapdragon 845, който ще защищава данните от нерегламентиран достъп. Със собствен личен специфичен процесор SPU ще сътвори " сигурен остров ", който да пази биометричните данни за пръстовите отпечатъци, ириса и лицето. Защитеният чип ще съхранява информация за заплащанията и данните от СИМ-картата, с цел да постигнете оптимално равнище на сигурност.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР