Ако се стигне до нови парламентарни избори в България, всички

...
Ако се стигне до нови парламентарни избори в България, всички
Коментари Харесай

Партията на Слави Трифонов ще е най-големият губещ при нови избори

Ако се стигне до нови парламентарни избори в България, всички партии ще изгубят, само че най-много по този начин наречените протестни партии – „ Има подобен народ”, „ Демократична България” и „ Изправи се БГ! Ние идваме!”. Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред Balkan Insight.

Уебсайтът на Балканската мрежа за проверяващи репортажи разяснява политическата обстановка в България и внезапния завой на партията на Слави Трифонов, която стартира съвещания с изключение на с партиите на смяната, по този начин и с партиите на статуквото – Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Най-големият губещ от нови избори ще е „ Има подобен народ”, тъй като тяхната известност ще бъде необратимо повредена, защото за толкоз доста хора те са единствените носители на смяната. Нови избори биха посочили неспособността на протестните партии да доближат по-висшата цел за смяна на стила на ръководство и възобновяване на парламентарната народна власт в България”, сподели Любомир Стефанов.

Партията „ Има подобен народ” ще организира разговор с промосковската Българска социалистическа партия, както и главно етническата Движение за права и свободи – две партии, които Трифонов преди беше изключвал като евентуални сътрудници, разяснява Balkan Insight. Изданието обръща внимание и на обстоятелството, че Слави Трифонов, който рядко има обществени изяви и заобикаля да дава изявленията, към момента не се е появил в новия парламент.

Balkan Insight разяснява и предлагането към Висш съдебен съвет да в профил основния прокурор Иван Гешев, който по този начин и не стартира следствие на скандалните аудиозаписи и фотоси, свързани с някогашния министър председател Бойко Борисов, а също така не откри доказателства за полицейско принуждение над жителите по време на митингите – макар редицата клипове и изявленията на потърпевши жители и публицисти. ФАКТИ напомня, че Висшият правосъден съвет отхвърли като „ недопустимо” настояването за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР