Ако се стигне до излъчване на правителство, БСП най-вероятно няма

...
Ако се стигне до излъчване на правителство, БСП най-вероятно няма
Коментари Харесай

БСП все още има надежди, че ще намери подкрепа за кабинет


Ако се стигне до лъчение на държавно управление, Българска социалистическа партия най-вероятно няма да предложи състава на служебния кабинет за постоянен, стана ясно от присъединяване на Корнелия Нинова пред БиТиВи. Тя посочи, че е разговаряла с президента Румен Радев и неговото мнение е, че това държавно управление е експертно и не може да бъде оставено в завещание на една или повече партии. Още преди връчването на първия мандат, социалистите оповестиха, че получат третия, ще предложат служебния кабинет за постоянен мандат. Тези хрумвания обаче не срещат утвърждението на множеството министри от служебното държавно управление и на премиера Стефан Янев.

Нинова разяснява още, че избори 2 в 1 е по-добрият вид, макар че президентът е на друго мнение.

От думите й се разбра, че Българска социалистическа партия към момента се надява, че може да обезпечи поддръжката на Има Такъв Народ и Демократична България за сформиране на кабинет.

Ще създадем финален опит за диалог с Демократична България, ИБГНИ и Има Такъв Народ. Някои сътрудници си сменяха мнението по два пъти дневно. Ще създадем финален опит, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Ако получим дефинитивно „ Не”, връщаме мандата и отиваме на избори, добави Нинова и напомни, че на следващия ден имат среща с Демократична България, а в сряда с Има Такъв Народ. Ако реализираме единодушие, ще имаме още една поредност от срещи, тъй като към този момент ще би трябвало да приказваме всъщност, посочи Нинова.

Нека да потвърдят на следващия ден и вдругиден публично пред всички, сядаме, споделят не, добре, затваряме тази страница и виждаме по какъв начин да продължим. Актуализацията на бюджета е продължението, акцентира Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР