Ако се справяте с високи нива на стрес или безпокойство,

...
Ако се справяте с високи нива на стрес или безпокойство,
Коментари Харесай

Дихателни техники за облекчаване на стреса

Ако се справяте с високи равнища на стрес или безпокойствие, има няколко типа дихателни техники, които могат да ви оказват помощ да се почувствате по-спокойни и отпуснати. Лесно е да започнете. Всичко, от което се нуждаете, е безшумно място, където можете да обърнете внимание на дишането си.Дихателните извършения не би трябвало да лишават доста време от деня ви. Става дума единствено за обособяване на време, с цел да обърнете внимание на дишането си. Ето няколко хрумвания за дихателни техники, с цел да започнете:

Започнете единствено с 5 минути дневно и увеличете времето си, защото упражнението става по-лесно и по-удобно.
Ако 5 минути ви се костват прекомерно дълги с тези дихателни техники, започнете единствено с 2 минути.

Практикувайте няколко пъти дневно. Планирайте избрани часове или практикувайте умишлено дишане, когато почувствате потребност.
Прочетете, с цел да научите по какъв начин да вършиме тези разнообразни дихателни извършения. Може да откриете, че избрани дихателни техники ви харесват незабавно.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

Дихателни техники за облекчение на напрежението

1. Дишане със свити устни

 дихателни техники Дихателни техники за облекчение на напрежението фотография: pinterest

Тя е от тези дихателни техники, която ви кара да забавите темпото на дишане, като прилагате целеустремено изпитание при всяко поемане.

Можете да практикувате дишане със свити устни когато и да е. Може да бъде изключително потребно по време на действия като навеждане, покачване или нанагорнище на стълби.

Практикувайте да употребявате това дишане 4 до 5 пъти дневно, когато започнете, с цел да можете вярно да научите модела на дишане.

Как да го създадем:

Отпуснете врата и раменете.
Като държите устата си затворена, вдишайте постепенно през носа на 2 броя.
Свийте или стискайте устни, като че ли ще си подсвирнете.
Издишайте постепенно, като издухвате въздух през стиснатите си устни, като броите до 4.

Тя е от тези, която ще ви помогне да се справите със напрежението.

2. Диафрагмено дишане

 дихателни техники Дихателни техники за облекчение на напрежението фотография: pinterest

Диафрагменото дишане (известно още като коремно дишане) може да ви помогне да употребявате вярно диафрагмата.

Мета-анализ от 2020 година демонстрира, че този вид дишане е изключително потребен при хора с проблеми с дишането заради хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), сърдечни проблеми или рак.

Може също по този начин да помогне за понижаване на напрежението и да помогне при провокации, свързани с хранителни разстройства, запек, високо кръвно налягане, епизоди на мигрена и други здравословни положения.

Практикувайте диафрагмено дишане за 5 до 10 минути 3 до 4 пъти на ден.

Когато започнете, може да се почувствате изтощени, само че с времето техниката би трябвало да стане по-лесна и по-естествена.

Легнете по тил с леко свити колене и глава върху възглавница.

Можете да поставите възглавница под коленете си за опора.
Поставете едната си ръка върху горната част на гърдите и едната ръка под гръдния панер, което ви разрешава да усетите придвижването на диафрагмата.

Бавно вдишайте през носа, усещайки стомаха да се притиска в ръката ви.
Дръжте другата си ръка допустимо най-неподвижна.
Издишайте със свити устни, до момента в който стягате коремните си мускули, като държите горната си ръка изцяло неподвижна.

Можете да поставите книга на корема си, с цел да усложните упражнението. След като се научите по какъв начин да вършиме коремно дишане в легнало състояние, можете да увеличите компликацията, като го опитате, до момента в който седите на стол. След това можете да практикувате техниката, до момента в който изпълнявате ежедневните си действия.

Тя е от тези дихателни техники, с които ще се освободите от напрежението и напрежението.

3. Техника за фокусиране на дъха

 дихателни техники Дихателни техники за облекчение на напрежението фотография: pinterest

Тази техника на надълбоко дишане употребява изображения или фокусирани думи и изречения.

Можете да изберете фокусна дума, която ви кара да се усмихвате, да се чувствате спокойни или просто да е неутрална. Примерите включват мир, разпределяне или разпределяне, само че това може да бъде всяка дума, която ви подхожда, върху която да се концентрирайте и да я повтаряте в практиката си.

Докато изграждате практиката си за фокусиране на дишането, можете да започнете с 10-минутна сесия. Постепенно увеличавайте продължителността, до момента в който сесиите ви станат най-малко 20 минути.

Как да го извършите:

Седнете или легнете на комфортно място.
Осъзнайте дишането си, без да се пробвате да измененията метода си на дишане.

Редувайте естествени и дълбоки вдишвания няколко пъти. Забележете разликите сред естественото и дълбокото дишане. Забележете по какъв начин коремът ви се уголемява с дълбоки вдишвания.
Обърнете внимание на чувството при плитко дишане спрямо надълбоко.

Практикувайте дълбокото си дишане за няколко минути.
Поставете едната си ръка под пъпа, като държите корема си провиснал и забележете по какъв начин той се издига с всяко поемане и пада с всяко издишване.

Изпускайте шумна въздишка при всяко издишване.
Започнете практиката на фокусиране на дъха, като комбинирате това надълбоко дишане с облици и фокусирана дума или фраза, която ще подкрепи релаксацията.
Можете да си визиите, че въздухът, който вдишвате, носи талази на мир и успокоение в цялото ви тяло. Мислено кажете „ Вдишване на мир и успокоение “.
Представете си, че въздухът, който издишвате, отмива напрежението и безпокойството. Можете да си кажете: „ Издишване на напрежение и безпокойствие “.

С тези дихателни техники ще се освободите вечно от напрежението и напрежението.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР