Ако се реализират мненията, изказани на формата Рамщайн, тогава може

...
Ако се реализират мненията, изказани на формата Рамщайн, тогава може
Коментари Харесай

Естонски министър прогнозира кога ще започне украинската контраофанзива

" Ако се осъществят мненията, изказани на формата " Рамщайн ", тогава може би ще мине още месец, преди да можем да приказваме за същинска контраатака. Ако времето се промени, това може да стане по-рано. Ако не, тогава ще мине месец, може би два ", съобщи министърът на защитата на Естония Хано Певкурпред пред ERR, съобщи " Фокус ".

Според него спънка за настъплението сега не е неналичието да вземем за пример на танкове Abrams, а метеорологичните условия в Украйна.

" Танковете Abrams не са решаващи в пролетното нахлуване. Доста огромна част от оборудването към този момент е трансферирано в Украйна и доста е на път за там. Най-голямата спънка пред контранастъплението е времето. Времето е много дъждовно, което затруднява напредването на тежка техника. Украинците чакат времето да се усъвършенства ", изясни естонският министър.

В петък Певкур взе участие в срещата на контактната група за Украйна в американската военна база " Рамщайн " в Германия.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи при започване на април, че контранастъплението на Украйна може да стартира през лятото. Въз основа на данни от секретни документи на Пентагона, изтекли в интернет, броят на западните танкове и други оръжия, които към този момент са в Украйна, не разрешава на украинската войска да направи това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР