Ако се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени

...
Ако се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени
Коментари Харесай

Как се съхранява месо без хладилник

Ако се постанова да съхранявате месо без ледник, има тествани способи за това. Можете да употребявате примес от олио и зеленчуци. Измийте чушки и домати, нарежете ги на кръгчета, смесете ги с нарязани на ситно зелени подправки и олио.

Разбъркайте по този начин, че от зеленчуците да се отдели сок. С тази примес намажете месото тъй че да се покрие с парченцата зеленчуци. Съхранявайте на студено място на температура не по-висока от осем градуса. Така се съхранява месо за едно денонощие.

Можете да съхранявате месо благодарение на кисело мляко или оцет. Залейте телешкото или говеждото месо с кисело мляко по този начин, че да е покрито напълно. Млякото ще запази месото за два или три дни.

Говеждото, еленското, агнешкото, овнешкото и заешкото месо се съхранява в оцет. Кипнете малко вода с нарязан на кръгчета лук и подправки по усет, прибавете малко оцет. Охладете и залейте месото.

Поставете в глинен съд и съхранявайте до 3 дни през лятото и до 5 дни през зимата. За доста малко време може да съхраните месото, като го увиете в памучна забрадка, напоена с оцет.

 Сурово Месо

Добър резултат дава намазването на парче месо с горчица, по-късно се увива месото в плат, намазан с горчица и се слага в компактно затворен найлонов плик.

За да съхраните месо повече от пет дни, би трябвало да го осолите. Така може да го съхранявате двадесетина дни. Този способ е подобаващ за телешко, свинско, говеждо месо.

За задачата се подготвя разтвор от вода и сол – 4 супени лъжици сол на един литър вода. Добавя се една супена лъжица захар и зелени подправки, нарязани на ситно.

С половината сол, захар и подправки се прави разтвора, с другата се натърква месото. Първо се обработва месото, като се натърква със сместа, оставя се в дървен, глинен или емайлиран съд и се затиска с тежест. Оставя се два дни на студено или в краен случай на стайна температура.

Останалата част от сместа се залива с охладена преварена вода, само че откакто минат два дни. Тогава месото се изнася на студено място с температура до осем градуса.

Месото може да се запази по този начин повече от три седмици, като през ден би трябвало да се обръща. През цялото време месото би трябвало да е затиснато с тежест и с похлупак. Малки части месо, език и субпродукти могат да престоят осолени десетина дни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР