Ако се чувствате стресирани, грабвайте парцала. Резултатите от британско проучване

...
Ако се чувствате стресирани, грабвайте парцала. Резултатите от британско проучване
Коментари Харесай

Ако се чувствате стресирани, грабвайте парцала

Ако се чувствате уплашени, грабвайте парцала. Резултатите от английско изследване демонстрират, че чистенето е едно от най-хубавите средства против стрес, пишеДарик, цитирайки в. "Дейли експрес ".

Допитването, направено измежду 2000 души във Англия по поръчка на компания "Керхер ", демонстрира, че типичният гражданин на Острова отделя към два часа и 11 минути на ден на паники за работата, неналичието на задоволително средства, здравето и фамилните проблеми.
Това се равнява на 15 часа седмично или на 5,5 години от живота. Като цяло над две трети от популацията (69 процента) изпитват компликации в оправянето с натоварващите условия на актуалния метод на живот.

За да противодействат на напрежението и да не помнят проблемите си, доста хора се отдават на домашен занимания.

Шестдесет % от участниците в допитването споделят, че единствено след 13 минути към този момент усещат удобния резултат от чистенето. Те настояват, че чистият и спретнат дом им основава бързо възприятие за успокоение.

Над една трета от интервюираните стартират да чистят скоро след прибирането си вкъщи, защото знаят, че това занятие ще им помогне да разхлабен. Същият % хора признават, че когато се усещат уплашени се отдават на почистване, даже това да не е належащо.
Според над две трети от британците свързаната с чистенето работливост оказва помощ за облекчение на напрежението.

Най-често практикуваната антистресова активност е миенето. Следват чистенето с прахосмукачка и прането. Оказва се, че разпускащ резултат имат даже почистването на банята и тоалетната.

Освен с почистване, британците най-често противодействат на напрежението с разходки, чаша вино или филми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР