Ако Съединените американски щати наложат санкции върху търговията с петрол

...
Ако Съединените американски щати наложат санкции върху търговията с петрол
Коментари Харесай

Анализатор: Петролът скача над $90 при санкции срещу Иран

Ако Съединените американски щати наложат наказания върху търговията с нефт от Иран, това ще увеличи цената на " черното злато " до над $90 за барел, счита Амрита Сен, основен петролен анализатор в Energy Aspects, представена от CNBC. Днес влязоха в действие първите ограничавания, а на 4 ноември т.г., в случай че не бъде реализирана нова договорка, ще бъдат наложени и наказания върху петрола.

" Критично значимо е обаче какъв брой от добива на Иран ще изгубим. Много хора считат, че Китай може да губи целия нефт, само че те излязоха и обявиха: " Да, няма да понижим количеството, само че няма и да го увеличим ", изясни тя.

Инвеститорите се пробва да преценяват накъде ще тръгне петрола, колебаейки се сред бичи фактори като понижаване на доставките от Иран до мечи такива - като увеличение на производството от ОПЕК. В края на юни картелът реши да усили добива с до един милион барела на ден от август. Решението оказа помощ да се постави завършек на ценовото рали на петрола, който доближи над $80 за барел.

Предишният път, в който Иран бе глобена, към половината от износа ѝ от общо 2,4 милиона барела изчезна от пазара. Този път анализатори считат, че понижението ще е фрапантно по-малко. Morgan Stanley планува добивът да намалее до 2,7 милиона барела на ден към четвъртото тримесечие, като това ще отстрани от пазара над един милион барела.

Според Bank of America Merrill Lynch " всеки един милион барела на ден дисбаланс носи ценови удар от към $17 ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР