Ако събере необходимите 160 гласа за свикване на Велико народно

...
Ако събере необходимите 160 гласа за свикване на Велико народно
Коментари Харесай

Тома Биков: Кабинетът остава на власт, ако не събере 160 гласа за ВНС

Ако събере нужните 160 гласа за привикване на Велико национално заседание, държавното управление ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца обратно. Ако не се съберат 160 гласа, държавното управление ще доизкара мандата си , сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков в неделя пред БНР и повтори тезата на ръководещите, че няма потребност от предварителни парламентарни избори, каквито желае продължаващият над два месеца митинг.

Към момента не наподобява допустимо ГЕРБ и " Обединени патриоти " да активизират 160 депутатски гласа за привикване на Велико народно събрание, защото Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се оповестиха срещу нова конституция и Велико народно събрание. Но пък импортирания от ръководещите план за конституция им обезпечи най-малко два месеца отсрочване за разискването ѝ и точно това, съгласно множеството наблюдаващи, е бил основният претекст на предлагането. Премиерът Бойко Борисов разгласи преди месец, че ще подаде оставка, в случай че се стигне до привикване на Велико народно събрание, определяйки предлаганата нова конституция като ключ за " рестарт " на страната.

" Една оставка крие опасности за икономическата обстановка в страната, която ще се усложни, в случай, че няма да бъдат признати актуализация на сегашния бюджет, нов бюджет за идната година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо сформиране на държавно управление или въобще сформиране на държавно управление ", съобщи Тома Биков и добави:

" Нормалната обстановка е едно държавно управление да приключи мандата си, след което да отиде на избори. в сегашния случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец ".

По думите му позицията на ГЕРБ се образува от желанието в идващите месеци, до Коледа, да бъде готова идната финансово-икономическа година за всички жители:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР