Ако Руската федерация спечели войната в Украйна, нейната следваща основна

...
Ако Руската федерация спечели войната в Украйна, нейната следваща основна
Коментари Харесай

Главнокомандващият румънския Генщаб предрече на Молдова съдбата на Украйна

Ако Руската федерация завоюва войната в Украйна, нейната последваща съществена цел ще бъде Република Молдова. Това съобщи началникът на румънския Генерален щаб военачалник Георгица Влад, като означи, че още една последица от това ще бъде развиването на напрежението на Западните Балкани, предава молдовското електронно издание NewsMaker, представено от " Фокус ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12550
Според него Букурещ, както всички страни от Европейския съюз, би трябвало да се тормозят и да подхващат съответстващи ограничения, с цел да бъдат готови за сходен сюжет.

" Аз персонално, не безусловно като боен, считам, че Руската федерация няма да спре дотук. Ако тя завоюва в Украйна, Молдова ще бъде съществена цел. Ще станем очевидци на напрежение в региона на Западните Балкани. Вярвам, че нито една секунда не би трябвало да се губи. Сега е моментът, в който всички европейски страни би трябвало да помислят за подготовката на популацията “, съобщи Влад пред локалните медии.

На 14 януари по време на посещаване в гр. Тимишоара, Румъния, президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че Руската федерация ще възобнови опитите си да дестабилизира Република Молдова напролет на 2024 година

А на 20 януари Службата за разузнаване и сигурност (SIS) в Кишиинев осведоми, че група хора се готвят да пуснат в общественото пространство роман, че държавните управляващи подхващат дейности, ориентирани против някои украински жители, които работят в държавните институции на прилежащата страна. Тогава SIS съобщи, че задачата на тази група е да компрометира молдовско-украинските връзки и да отслаби доверието сред украинските и молдовските управляващи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР