Ако работите по 8 часа дневно от 168-часова седмица, това

...
Ако работите по 8 часа дневно от 168-часова седмица, това
Коментари Харесай

3 начина да бъдете по-щастливи на работното място

Ако работите по 8 часа на ден от 168-часова седмица, това е съвсем една четвърт от цялото време, с което разполагате. Съвсем обикновено е да желаете да го прекарате прелестно, само че не всеки човек е благополучен на работа. След изследване, извършено от компанията Teem, занимаваща се с разбори на работното място, 48% от всички работещи хора са нещастни в професионален проект. Вярваме, че колкото и да е стресираща всяка работа, това не значи, че не може да ви донесе благополучие. А ето и 4 метода, с които да постигнете това.
1. Поставете професионалното си развиване на напред във времето
Както в доста други житейски обстановки, по този начин и в тази, психическата настройка е най-важна. Винаги мислете за професионалното си развиване - благополучие на работното място е да знаете, че можете да растете и да учите нови неща във вашата компания, да имате приятни сътрудници и да се гордеете, че сте работили на тази служба, колкото и мъчно да ви е било на моменти.
2. Разберете какво в действителност ви стимулира
Много хора са нещастни на работното си място, тъй като не са намерили това, което ги стимулира фундаментално - те не намират смисъл в работата си или прочувствена съгласуваност с екипа си. Помислете съществено за това по какъв начин дефинирате удоволствието, триумфа и осъществяването на работните задължения. Може би има разминаване сред това, което в действителност ви стимулира и плановете, в които участвате.
3. Провеждайте „ емоционален” одит
За идващите три дни напишете всичките си задания, които имате на работа и отвън нея. Отбелязвайте всяко едно деяние дали ви носи, или лишава благополучие. След три дни прегледайте „ прочувствения баланс”. Запитайте се дали има някакви промени, които можете да извършите, с цел да вършиме повече зареждащи, а не отнемащи неща.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР