Ако работите от вкъщи или пък прекарвате цял ден седнали

...
Ако работите от вкъщи или пък прекарвате цял ден седнали
Коментари Харесай

10 минути на ден за по-гъвкаво тяло – избрани упражнения за стречинг у дома от MIA

Ако работите от у дома или пък прекарвате през целия ден седнали зад бюрото в офиса, несъмнено чувството за вдървеност и болки в гърба и кръста ви е познато. Треньорите на MIA ни подсказват, че има доста ефикасен и наличен метод да преборите напрежението и напрежението – къс 10-минутен стречинг в комфорта на домашната среда. Сложете си нещо комфортно, вземете постелката, пуснете си релаксираща музика и дано да започваме. Освен постелката, ще ви е нужна и някоя от стените на дома ви, а упражненията са подбрани по този начин, че последователно да подобрят гъвкавостта ви. Насоки за осъществяването им получаваме персонално от треньорката на MIA Бетина Венкова, а цялата сбирка е налична в платформата на MIA -

 Светъл образец: Словакия съди някогашния си министър председател 21 апр 2022 | Арестът на Бойко Борисов провокира всенародни тържества и... нищо повече. " Всяко знамение за три дни. " Не успяхме...


Поза Жаба

Застанете в поза на колене, като краката са свити в прав ъгъл, а дланите прилепени към земята, отпуснете и лактите към земята. Започнете последователно да приплъзвате колене в противоположни направления, като раздалечаването на коленете става симетрично. Намерете точка, в която да задържите, без да насилвате тялото. Оставете се дъхът да ви води и с всяко издишване навлизайте все по-дълбоко. Пръстите на стъпалата са ориентирани на открито в противоположни направления.

Поза Обърната Жаба със стена

Легнете по тил. Уверете се, че гръбначният дирек е долепен компактно към земята. Свийте още веднъж краката в прав ъгъл и прилепете стъпалата към стената. Отпускайте коленете последователно и деликатно благодарение на дланите. Дъхът е този, който ще ви води и с всяко издишване последователно съкращавайте дистанцията сред коленете и земята.

Вариация на поза гълъб със стена

Тази поза ще отвори, огъвкави и разтегне тазобедрената част, подготвяйки тялото за още по-сложни и предизвикателни пози. Изпълнете я поредно с ляв крайник върху дясно коляно и с десен крайник върху ляво коляно.

Подготовка за мъжки шпагат със стена

Има три разновидността на подготовка за мъжки шпагат и осъществяване на позата, които Бетина демонстрира с плавни и деликатни придвижвания във видеото. Ако прецените, че тялото ви ще разреши, можете да употребявате и леки тежести, които да поставите, с цел да помогнете на краката да се провиснал по-лесно към земята. Важното е придвижването да бъде прелестно, а не мъчително.

Уверете се, че тялото ви е квалифицирано и добре загрято, преди да изпробвате някоя от позите. Присъединете се към платформата на, с цел да извършите видеото малко по малко.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР