Ако работата ви не изисква физическа активност, а 8 часа

...
Ако работата ви не изисква физическа активност, а 8 часа
Коментари Харесай

4 съвета как да се храните здравословно в офиса

Ако работата ви не изисква физическа интензивност, а 8 часа в седнало състояние, то най-малко би трябвало да опитате да се храните здравословно на работното място, с цел да не качите безобразно доста килограми.

 

Здравословното хранене на работното място е от значително значение също и за цялостното ви здраве. Освен това, когато се храните здравословно, ще се чувствате по-свежи, стимулирани и цялостни с сила до края на работния си ден, в сравнение с в случай че изядете нещо мазно и нездравословно. Така че си заслужава да измислите метод по какъв начин да не се поддавате на ежедневното невъздържание с бургери, дюнери, първо, второ и трето ядене в заведения за хранене, сладкиши пред компютъра и какво ли още не. 

 



 

Ето няколко съвета, които може да опитате, с цел да се храните здравословно в офиса:

 
Не чакайте да прегладнеете 
Ако не успявате да съхраните успокоение до обедната отмора и сте безобразно гладни преди този момент, най-добре е да помислите за закуската си. Ако до момента сте я пропущали, недейте. Ако пък не ви засища, помислете за нещо по-хранително, тъй че когато стане време за обяд да не сте толкоз извънредно гладни, че да изядете в пъти повече храна от нужното. Проблемът е, че когато сте доста прегладнели, имате податливост да се храните по-бързо, което пък води до поглъщането на повече храна. Също, когато сте прекомерно гладни, има по-голяма възможност да прибегнете до мазни и сладки храни, вместо нещо по-леко и свежо. 

 

 Добави изложение

 

 
Носете си кутия с обяд
Някои хора се срамят да си носят кутия за обяд, смятайки че ще станат обект на насмешки от страна на сътрудниците. Но в действителност кутията за обяд става нещо все по-модерно. Това, че си носите кутия с храна, не значи, че не ви се харчат пари в заведения за хранене и заведения за бързо хранене в обедната ви отмора. Кутията за обяд е симптом на това, че обичате да готвите, обичате по-специална храна, желаете да се грижите за себе си и прочие. 

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР