Ръководителят на кампанията на консерваторите на премиера Риши Сунак се

...
Ръководителят на кампанията на консерваторите на премиера Риши Сунак се
Коментари Харесай

Разследват ръководителя на кампанията на партията на Риши Сунак за хазартни залагания

Ръководителят на акцията на консерваторите на премиера Риши Сунак се отдръпна, тъй като със брачната половинка му са разследвани за залагания за датата на изборите. Това оповестиха от партията, съобщи " Ройтерс ".

Хазартният скандал е последното злощастие, което се случва за Сунак, който се чака да загуби властта на 4 юли след акция, която е съпровождана от гафове, последвали изненадващото му оповестяване на предварителен избор.

Консервативната партия удостовери, че шефът на акцията Тони Лий си е взел отпуск. Изявлението последва новинарски известия, че Комисията по
хазарта преглежда обвиняванията за непозволени залагания от Лий и брачната половинка му Лора Сондърс , претендент за Народното събрание в Бристол.

Британските
букмейкъри разрешават залагания на политика, а времето на изборите е известен залог. Но правенето на залози с вътрешно познание е закононарушение.
 Сунак не бърза да привиква избори през лятото
Сунак не бърза да привиква избори през лятото

Следващият избор във Англия ще се организира през втората половина на годината

Говорител на консерваторите е показал, че не може да се даде подробна информация, до момента в който следствието не завърши.

В абсурдът е забъркан и още един кандидат-депутат на консерваторите - Крейг Уилямс, който е непосредствен помощник на Сунак. Миналата седмица той се извини, че е заложил по кое време ще се проведат изборите.

Лондонската полиция заяви, че е арестувала служител на реда, който е работил в звено специфична отбрана, поради хипотетични
залози, направени за времето на изборите. Според Би Би Си офицерът е работил като един от телохранителите на Риши Сунак.

Говорител на Комисията по
хазарта също сподели, че не може да даде доста детайлности към следствието, само че посочи, че то е обвързвано с " опцията за нарушавания, свързани с датата на изборите ".  " Ние не удостоверяваме, нито отхвърляме самоличността на лица, участващи в това следствие ", добави той.

Пред LBC Radio старшият министър от консерваторите Майкъл Гоув акцентира, че е " оттатък неприятно да се употребява вътрешна информация по този метод, с цел да се обезпечи преимущество ".

Проучванията предвиждат, че консерваторите са подготвени да изгубят изборите на 4 юли, евентуално в историческо проваляне.

Партията на Сунак към този момент беше надалеч обратно в социологическите изследвания, когато той разгласи изборите, и не съумя да понижи разликата след акция, помрачена от гафове, в това число решението на Сунак да напусне по-рано от гала за годишнината от Деня Д.
 И Найджъл Фараж излезе пред консерваторите
И Найджъл Фараж излезе пред консерваторите

Остава обаче нестабилно дали тя ще завоюва парламентарни мандати поради естеството на английската изборна система

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР