Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на

...
Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Новата вълна ще дойде точно преди 15 септември, вероятно учебната година ще започне онлайн |

Ако продължаваме по този метод, ни чакат още пикове на болестта с ковид. Нивото на груповата имунна отбрана е доста ниско и не е в положение да ни защищити. Продължаваме да не прилагаме дейно ограниченията против разпространяването на вируса. Нямаме действителна и настояща имунизационна акция, приказваме единствено за общоприетите маски, стерилизация, хигиена. 

Това съобщи зам.-председателят на Комисията по здравеопазваане в Народно събрание доктор Александър Симидчиев от Демократична България по Нова тв. Той е предложил на депутатите да бъдат отделени специфични средства за провеждането на разяснителна акция по отношение на имунизациите. „ Имаме потребност от съответни, информативни и въздействащи послания по отношение на възраженията на хората ”, изясни той. Тази акция няма да бъде ефикасна за сегашната вълна, а за последваща, посочи доктор Симидчиев. 

Вече две от областите - Бургас и Велико Търново, са в алената зона, а София и Пловдив са доста покрай нея. За страдание, новата вълна ще пристигна тъкмо преди началото на образователната година. Ако продължаваме по този начин, съвсем несъмнено е, че децата ще стартират да учат онлайн. Ще повторим нещо, което към този момент знаем, тъй като действаме по идентичен метод. Мерките са единствено на хартия, само че не се осъществят на процедура ”, добави доктор Симидчиев.

„ Когато живеем в общественост - би трябвало да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол, ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на персонален избор. Ако решим да не пием, можем да караме. Има правила, които пазят общността ни ”, сподели още той. 

Израел към този момент надалеч не е измежду първенците по имунизация. Малта е такава с 93%. Израел е на 8-9 място с към 60% покритие ”, изясни експертът. 

Част от имунизираните боледуват, само че леко, не влизат в болница, сподели още доктор Симидчиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР