Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни специалния прокурор, разследващ

...
Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни специалния прокурор, разследващ
Коментари Харесай

Край с президентството на Тръмп, ако уволни специалния прокурор, предупреди републиканец

Ако президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уволни специфичния прокурор, проверяващ дали Русия се е намесила на президентските избори през 2016 година, това ще бележи " началото на края " на президенството на милиардера.

Това предизвести почитан републиканец, представен от Агенция Франс Прес.

Сенатор Линдзи Греъм, който за малко се бори против Тръмп на първичните избори в партията, предизвести американския водач, че ще разбуни духовете, в случай че си разреши да уволни основния прокурор Джеф Сешънс.

Предупреждението е сигнал, че републиканците стартират да губят самообладание поради опити на Тръмп да попречи на следствието по отношение на съветската сага.

По-рано беше обявено, че Тръмп и екипът му седмици наред се пробват обществено да дискредитират специфичния прокурор Робърт Мълър и неговия кръг от правни съветници, които проверяват напъните на Москва да повлияе на президентските избори и за възможни връзки сред Тръмп и Русия.

Но Греъм предизвести Белия дом, заявявайки, че " всеки опит да се гони Мълър може да е началото на края на президентството на Тръмп, в случай че Мълър не направи неточност ".

Конгресмените не са разкрили доказателства екипът на специфичния прокурор да е злепоставен. Според Греъм, в случай че Тръмп се опита да в профил самостоятелния прокурор, това би изглеждало като секване на " алената линия ".

Сенаторът също акцентира, че доста законодателите стоят зад Сешънс и Тръмп да не подхваща дейности да го уволнява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР