Ако политическите събития от последния месец бяха театрална постановка, то

...
Коментари Харесай

Подкаст: Тука има, тука няма правителство

Ако политическите събития от последния месец бяха театрална режисура, то жанрът й евентуално би се променял всекидневно - от драма до трагикомедия. Хаосът в Народното събрание от последните дни обаче най-вече припомня спектакъл на парадокса.

За по-малко от седмица така наречен партии на смяната от съидейници се трансфораха в " предатели " за водещата политическа мощ " ИТН ". Партията на Слави Трифонов не получи поддръжка от " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме ". Кулминацията на раздора пристигна в понеделник и бе резултат от първото медийно присъединяване на претендента за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Засегнати от реакциите на останалите обединения, Има Такъв Народ не внесоха предлагането си за кабинет в Народното събрание, а по време на дебатите за отдръпването на кандидатурата на Пламен Николов за министър-председател те напуснаха пленарната зала дружно с ръководителя на Народното събрание Ива Митева.

В тазседмичния епизод на " Гласът на Капитал " с водещ Сирма Пенкова беседваме с редакторите на " Капитал " Алексей Лазаров и Румяна Червенкова. Заедно се опитваме да отговорим на два от може би най-ключовите и сложни въпроса - по какъв начин се стигна дотук и какво следва.
За момента има няколко (почти) ясни политически сюжета:
Правителство с третия изследователски мандат е единствената останала опция в границите на този парламент. Вероятно наесен ще има нови парламентарни избори, които ще се проведат дружно с президентските. Румен Радев има доста съществени шансове да завоюва втори мандат.
Your browser does not support the audio element.
Повече за политическата конюнктура все още и вероятните развръзки може да прочетете

" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР