Ако поглъщате умерени количества мастни киселини Омега-3 има голяма вероятност

...
Ако поглъщате умерени количества мастни киселини Омега-3 има голяма вероятност
Коментари Харесай

Мазната риба пази зрението, кожата и сърцето

Ако поглъщате умерени количества мастни киселини Омега-3 има огромна възможност да се предпазите от избрани болести. Омега-3 мастните киселини се съдържат в сьомгата и други мазни риби.

Според данните от ново проучване в Съединени американски щати, оповестени в " Health Day ", учените разделили 9200 души на възраст над 20 години на три групи, според от погълнатите от тях количества мастни киселини Омега-3.

Стоматологичните проучвания демонстрират, че участниците, които консумирали доста или умерено храни, богати на мастни киселини Омега-3, е по-малко евентуално да имат проблеми с венците.

Освен това мазната риба може да държи ключа към попречване на слепотата измежду хиляди възрастни хора. Ново проучване сочи, че групата на мастните киселини, съдържащи се в сьомгата, скумрията и рибата звук, може да помогне за предотвратяване от най-често срещаната форма на загуба на зрението измежду по-възрастните хора.

Изследването е извършено с възрастни хора над 65-годишна възраст. При постоянно ястие на морски блага, те били надалеч по-малко застрашени да развият обвързвана с възрастта макулна недъгавост, която се предизвиква от клетъчна гибел в ретината.

Отдавна е известно, че мастните киселини са потребни за намаление на кръвното налягане, понижаване на риска от аритмия и задръстване на артериите.

 Мазната риба пази зрението, кожата и сърцето

Също и за понижаване на равнищата на триглицеридите, свързани с инфарктите. Омега-3 мастните киселини могат да пазят клетките от увреждане, породено от слънчевата светлина.

Има доказателства и за понижаване на риска от рак на простатата и кожата.

Омега-3 мастните киселини са изключително потребен и за сърцето. В случай, че се цели понижаване на сърдечните рецесии, в менюто за седмица би трябвало да се включат от 2 до 4 порции мазна риба.

Изследванията в тази област демонстрират, че приема на високи дози Омега-3 мастни киселини защищава от инфаркт. Изследване, извършено в Коста Рика, при което се съпоставят индикаторите на пациенти с претърпян инфаркт, с тези на клинично здрави човеци, сочи че високият банкет на Омега-3 мастни киселини понижава риска от инфаркт с 59%. В хода на опита, участниците имат за задача да попълнят

Запомнете: Мазните риби са сьомгата, херингата, сардините, скумрията, сарделата, пъстървата, риба звук. Няма значение дали рибата е прясна, замразена или консервирана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР