Ако по време на разходка сред природата срещнете , не

...
Ако по време на разходка сред природата срещнете , не
Коментари Харесай

Как да се държим при среща с бобър

Ако по време на разходка измежду природата срещнете, не се приближавайте покрай него, не се опитвайте да го погалите, не го хранете. Това поучават специалистите от организацията „ Мосприрода “ и за задачата са подготвили лист от правила за държание при среща с представител на този тип, написа БГНЕС.
Бобрите са, които се занимават с речно строителство и като предписание странят от хората и се пробват да ги заобикалят. Ако реши, че човек се е доближил прекалено много до него, той стартира да удря разтревожено с опашката си, след което ще се опита да се скрие в близкия водоем.
Макар и рядко, бобрите биха могли да бъдат рискови. Основното им оръжие при самозащита са здравите им зъби, по тази причина при среща с животното е добре да се има поради някои правила за държание.
 И бобрите наподобява способстват за унищожаването на Аляска и Арктика И бобрите наподобява способстват за унищожаването на Аляска и Арктика
Популацията от бобри в Аляска и в други елементи на Арктика през последните години се е нараснала доста. Затоплянето и топенето на ве...
Ако срещнете бобър, не изпадайте в суматоха, не се приближавайте до него, не се опитвайте да го погалите, не го снимайте със мълния и не го хранете. Останете на място и изчакайте, до момента в който бобърът отплува, след което се отдалечете постепенно, поучават специалистите от организацията.
Не се опитвайте да храните бобрите. Организмът им е организиран да преработва задоволително груба храна, за което оказва помощ микрофлората. За да се настрои на непозната за него храна, бобърът се нуждае от време. Затова е рисково да бъде хранен с човешка храна, да вземем за пример самун. Заради характерния си хранителен режим, бобрите нямат потребност от в допълнение хранене.
През зимата интензивността на бобрите понижава доста – те се движат единствено по ярко и съвсем не се демонстрират на повърхността на водата. Ако температурите паднат под -20 ℃, те въобще стопират да напущат жилищата си и остават вътре.
Благодарение на събраните ресурси, през зимата бобрите не се тормозят да търсят храна, по тази причина най-дългата им разходка е до „ склада “, от който да вземат храната си, се споделя в рекомендациите на природозащитниците.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР