Ако планирате да стартирате личен онлайн проект, то трябва да

...
Ако планирате да стартирате личен онлайн проект, то трябва да
Коментари Харесай

Кои са основните критерии при избора на хостинг и домейни

Ако планирате да стартирате персонален онлайн план, то би трябвало да помислите за избора на подобаващ хостинг и домейн.

Първо дано да формулираме в резюме какво е хостинг. Под хостинг се схваща услуга за даване на изчислителна мощ за слагане на файлове от интернет уебсайт на сървър, който е непрекъснато обвързван към мрежата. Когато поръчвате хостинг услуга, наемате място за файловете на вашия уебсайт на този далечен компютър, който обезпечава денонощен достъп към мрежата.

Хостинг услугата се дава на профилирани уеб сървъри. Става дума за програмен продукт, който приема потребителски поръчки, изпратени от браузъри и създава отговори под формата на HTML страници, файлове, мултимедийни данни и други В взаимозависимост от предназначението и натовареността на уеб страницата, можете да избирате сред няколко съществени вида хостинг, отличаващи се един от друго по функционалности и хардуерни запаси като дисково пространство за предпазване на данни, количество RAM и запаси на процесора. Нека да разгледаме някои от тях.
Споделен хостинг и специфичен сървър

Хостинг доставчиците главно дават услуги в две категории - споделен хостинг и специфичен сървър. При споделения хостинг вашият уебсайт ще споделя запаси с други уеб сайтове. Ето за какво, в случай че притежавате сериозен уебсайт с огромен трафик, тогава общите сървърни запаси евентуално ще са незадоволителни за вас. В сходни обстановки доставчикът дава специфичен сървър, където вашият уебсайт ще е единственият притежател на сървъра и няма да се постанова ресурсите бъдат споделяни.
Платен и безвъзмезден хостинг

Други две категории хостинг са платеният и безплатният. При безплатния ще имате лимитирано дисково пространство, липса на поддръжка за редица технологии и най-лошото - поддръжка за имена на домейни единствено от по този начин нареченото трето равнище. И отношението към вашия план от страна на посетителите, рекламодателите, търсачките и така нататък също ще бъде като към третокласен уебсайт. Рано или късно ще стигнете до извода, че би трябвало да преминете към заплатен хостинг, само че ще е късно. Защото ще се наложи още веднъж да започнете от нулата и да се борите за рейтинг, защото с новия домейн вашият остарял план ще се възприема като новак от търсачките и цялата интернет публика като цяло. Както сами можете да прецените, всичко това е ненужно, още повече, че сега цените за заплатен хостинг са доста по-разумни, в сравнение с преди няколко години.



Image source: pixabay.com
Избор на хостинг снабдител

За начинаещите това е изключително сложен избор, тъй като през днешния ден са доста фирмите, които дават такива услуги. Ето за какво, когато избирате снабдител на хостинг, би трябвало да обърнете внимание на:
Отзивите в интернет за доставчика – несъмнено, би трябвало да можете да различавате действителните мнения и да ги анализирате вярно. Препоръки от хора, на които имате доверие – този вид постоянно е бил измежду най-хубавите. Ако познавате хора, които употребяват от дълго време услугите на избран снабдител, умерено може да се доверите на мнението му. Тук е мястото да отбележим, че доста от сериозните консуматори у нас залагат на – компания, от дълго време потвърдила се като надеждна, която разполага с голям опит в даването на сходни услуги. Възможността за постоянно архивиране на файловете на вашия уеб страница. Благодарение на тази функционалност, в случай че да вземем за пример сте позволили някаква неточност, до момента в който работите с файлове на уеб страницата, можете да я върнете в работно положение по време на последното или в някой от дните на архивиране. Гъвкава система от тарифни проекти и бонуси. Наличие на висококачествена техническа поддръжка. Избор на домейн

При пускане на вашия онлайн план, също по този начин би трябвало да изберете и име на домейн за вашия уебсайт. Домейнът е неповторим адрес на уеб страница в интернет, който също по този начин се назовава още URL - адрес. Когато избирате име на домейн, вземете поради някои значими особености:
Домейнът е името на уеб страницата и то би трябвало да е малко и запаметяващо се. Името на домейна би трябвало да бъде обвързвано със спецификата на уеб страницата. Домейнът би трябвало да е категоричен, с цел да се избегне неточност при въвеждането му в адресната лента на браузъра. Добре подбраното име на домейн е един от основните фактори за триумфа на вашия план, то носи отличителните черти на комерсиална марка.

Можете да регистрирате името на домейна в хостинг компанията, която сте избрали. За свързване на домейна с хостинга се употребяват сървъри за имена, предоставени от доставчика на хостинг услуги. Ако решите да се възползвате от качествените услуги на IONOS и се нуждаете от помощ, постоянно можете да разчитате на поддръжка от страна на екипа на компанията – той е постоянно на ваше разположение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР