Ако планирате да прекарате в Мюнхен, ви предстои истинско преживяване.

...
Ако планирате да прекарате в Мюнхен, ви предстои истинско преживяване.
Коментари Харесай

Коледа в Мюнхен: 7 места, които не трябва да пропускате

Ако планирате да прекарате в Мюнхен, ви следва същинско прекарване. Коледните базари са безусловно на всички места из остарелия град на Мюнхен, църквите и катедралите са изпълнени с празнични песнопения, а органните концерти са всяка вечер. Търговските улици на са украсени с хиляди искрящи светлинки, а романтиката на празника е още по-голяма на фона на заснежените Алпи. Ако би трябвало да бъде изживяна в Германия, най-правилният град е точно Мюнхен. Ето и 7 метода да се насладите на почивката в.

Посетете немските коледни базари

Най-известният мюнхенски коледен базар несъмнено е Christchindlmarkt. Той се намира в сърцето на Мюнхен – на  " Мариенплатц ", и датира от далечната 1642 година Наред с невероятната голяма и хубостта на централната остаряла част на града, където е ситуиран, коледният базар изкушава и с невероятното греяно вино (там съм пила най-ароматното), кулинарните деликатеси (наденички и меденки), както и традиционни  (дървени играчки, ясли, коледни свещници и др.) в Бавария. 



Послушайте музика в катедрала или черква

Какъв би бил сезонът на празниците без коледни песни? Едно от най-хубавите места за слушане на немска коледна музика е впечатляващата Frauenkirche ( " Църква на Дева Мария " ). Кулите близнаци на са част от впечатляващия контур на Мюнхен. 

През целия декември баварските хорове и музиканти обогатяват музикалния сезон с типичен концерти, рецитали на орган и изпълнени с музика църковни служби. Обърнете внимание, че влизането в църквите е гратис, само че за концертите в храмовете би трябвало да се купят билети, които обаче са на рационална цена за удоволствието да се насладите на надарени музиканти при характерна звучност. 



Потопете се в мулти-култи зимния фестивал на Tollowood

Зимният фестивал на Tollwood се самоопределя като " различен " коледен базар и се организира на същото място, където се организира всяка година и изключителният Октоберфест. Тук можете да се отдадете на лов за съкровища от целия свят и да опитате органична храна от разнообразни райони на света. Местните поданици обичат този фестивал поради културната стратегия, която предлага многообразие от световна музика, арт работилници, театрални и циркови представления. Освен това се оферират и екзотични и забавни  – ръчно направени бродирани чанти, бижута, керамични произведения и доста други.

Базарът се организира от края на ноември до края на декември, а в случай че останете в Мюнхен и за Нова година, безусловно се включете в именитото празненство, на което жителите и гостите на града изпращат остарялата и посрещат новата година. Всеки, който търси неповторим коледен подарък, сигурно ще откри нещо тук. Или може би сте уговорили да се срещнете с другари за ядене в Tollwood. В подобен случай ще можете да избирате от ястия като индийско къри, кус-кус, африкански специалитети, греяно вино или bratwurst на руло.



Отидете да карате кънки на лед

Мюнхен има няколко хубави и огромни ледени пързалки,  само че най-вълнуващата открита пързалка е Muenchner Eiszauber (Мюнхенска ледена магия), която работи от ноември до януари в известната комерсиална част на града на площад Karlsplatz. Ако сте с деца, за тях е по-подходящо денем, само че в случай че желаете да бъдете на сантиментална среща с любим/а, тогава безусловно би трябвало да се впуснете в приключението вечерта, когато сантименталните на заведенията в близост красиво осветяват пързалката и нежната музика добавя светлинното шоу. Освен това, постоянно можете да се сгреете с чаша възвишен парещ шоколад. 



И още...  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР