Ако питате неаполетанците каква пица ядат, ако са откровени ще

...
Ако питате неаполетанците каква пица ядат, ако са откровени ще
Коментари Харесай

ДА! Любимата на Неапол пържена пица е като родна мекица

Ако питате неаполетанците каква пица ядат, в случай че са откровени ще ви отговорят, че пържена.

Струва единствено 3,50 евро, а нахранва като за международно.

Малкото заведение се намира в самото сърце на града, на петдесет метра от централния Площад на плебисцита и на двадесет от паметното Гамбринус, където пазят като светиня чашата, с която там е пил кафе самият Папа. Пазят я с все утайката. А неаполското кафе е считано за най-хубавото в Италия...

Но ние се връщаме на пицата.

Първо се заплаща на касата – цената е идентична, единствено би трябвало да изберете вид. Може да бъде с един или различен или с няколко типа сирене, към тях може да има прибавен салам или няколко типа салами, а също и домати от Соренто – и те са фамозни.

След като изчакате на светлинното табло край тезгяха да светне вашия номер, до момента в който наблюдавате по какъв начин чевръстите майстори потапят вашата пица във врящата лой и я вадят от там, въртят и още веднъж по този начин, до момента в който дефинитивно е станала, вземате грижливо увито в хартия своето парче без избрана форма. И привидно, и на усет пържената пица си е като родната мекица.

Само дето ние слагаме овкусяващите допълнения от горната страна, а в италианския вид, те са наблъскани вътре в тестеното произведение. Понеже, изключително по обед, опашката е огромна, а вътрешното пространство е малко, и в дъжд, и в зной локалните философски устоят на напрежението с чакането. А след това с още по-голяма доза самообладание си намират място на малобройните маси – щъркели до входа на заведението, неловко поглъщайки от възгорещото тесто в търсене на пълнежа.

И не забравяйте, този уикенд в Неапол има празници на пицата, тъй че в този момент е моментът да я опитате на място, в случай че са ви останали пари след летните отпуски и имате предпочитание да пътувате през дългия уикенд, който се задава около Деня на независимостта 22 септември.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР