Ако партньорите от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с данни

...
Ако партньорите от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с данни
Коментари Харесай

Гешев очаква доказателства от Нидерландия за тарифата от 50 евро на границата ни

Ако сътрудниците от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с данни и доказателства, основният прокурор на Република България Иван Гешев чака те да бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона. Това се споделя в позиция, публикувана от пресцентъра на прокуратурата.
Още по темата
Главният прокурор прецизира, че " по отношение на изказването на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред публичната медия NOS, че " желае да изключи опцията за нелегално прекосяване на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро ", като основен прокурор на Република България декларирам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това ", продължава Гешев.

Той приканва: " Ако нашите сътрудници от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, чакам да ни бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона ". България е правова страна, част от Европейския съюз и като такава съблюдава и пази европейските полезности, припомня основният прокурор.

Позицията на Нидерландия за приемането на страната ни в Шенген провокира вълна от остри реакции измежду българските управляващи и политическите сили.

На 8 декември Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава с две обособени решения за разширението на Шенген. Предвижда се министрите да гласоподават за приемането на България и Румъния в едно решение и за Хърватия - с второ решение. За одобрение на решението се изисква единогласие.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР