Ако отношенията с партньора ви не вървят, но въпреки това

...
Ако отношенията с партньора ви не вървят, но въпреки това
Коментари Харесай

Кога трябва да си вземете почивка във връзката

Ако връзките с колегата ви не вървят, само че все пак към момента се обичате и раздялата не е алтернатива за вас, може би би трябвало за малко да си вземете отмора във връзката. Когато имаме сътрудник, ние се ангажираме да споделяме живота си с този човек, само че това не постоянно е елементарно и сигурно ще има възходи и падения. Именно тогава евентуално би трябвало да извършите пауза, с цел да можете да работите върху проблемите, а не да ги задълбочавате от ден на ден и повече.

Ето някои обстановки, които могат да подскажат, че е време да си вземете отмора във връзката:

Липса на връзка

Комуникацията е съществена съставна част за здрава връзка. Ако някой от сътрудниците има възприятието, че не е чут или свестен, може да се наложи да си вземе отмора. Когато няма взаимно единодушие или общи старания за решение на спорове и съобщаване на потребностите, почивката може да помогне. През това време е значимо да имате ясни граници и връзка по отношение на упованията, които имате.

Токсично държание

Злоупотребата, пристрастяването и нездравословните модели на държание могат да подкопаят доверието и интимността в една връзка. В такива обстановки да си вземете отмора може да разреши на вас и колегата ви да оцените положението на връзката си и степента на причиняваната щета. Тази пауза може да помогне да се обезпечи вероятност и да стимулира всяко лице да работи за своето излекуване.

 Кога би трябвало да си вземете отмора във връзката Кога би трябвало да си вземете отмора във връзката

Прегаряне

Понякога провокациите на живота и ежедневните отговорности могат да доведат до прегаряне и точно тогава би трябвало да си вземете отмора. Човек може да се усеща отпаднал, претрупан и некадърен да се оправи с възприятията си или с потребностите на връзката. В такива случаи спирането на връзката може да помогне на хората да възстановят прочувствената си сила, да практикуват грижа за себе си и да възстановят психическата и прочувствената си резистентност.

Изневяра

Изневярата е едно от най-опустошителните прекарвания в една връзка и би трябвало да бъдем почтени, в множеството случаи то води до нейния край. Когато единият от сътрудниците е изневерил, да си вземете отмора може да помогне да се обработят страстите и да се вземат решения за идващите стъпки. Това време на разлъка може да даде и на двамата пространство да обмислите дейностите и претекстовете си. Със сигурност първоначално може да има горест, яд, отчаяние и всевъзможни сходни страсти у индивида, който е предаден и това е естествено. Но то също по този начин не значи, че би трябвало да действате преждевременно. Просто си вземете отмора за малко и обмислете добре обстановката.

Несъгласуваност

Не е извънредно двама души да се намират на разнообразни стадии в живота си или да имат разнообразни визии за бъдещето си. Да си вземете отмора може да помогне на двамата да изясните своите цели и цели, което води до по-добро схващане на вероятностите на връзката.

 да си вземете отмора Кога би трябвало да си вземете отмора във връзката

Работи ли в действителност това да си вземете отмора във връзката?

Понякога е належащо да извършите крачка обратно в дадена връзка, с цел да израснете и да размислите. Въпреки че може да наподобява обезкуражаващо, сполучливата отмора може да разреши на хората да се съсредоточат върху личното си себепознание и да се върнат във връзката с актуализирано възприятие за цел и изясненост. Така всеки ще има време да премисли какво желае от взаимоотношенията с индивида до себе си и да си вземе поука от позволените неточности.

Вместо да се преглежда като отрицателно събитие, да си вземете отмора може да послужи като скъп инструмент за създаване на по-силни връзки. Важно е през това време да се открият ясни насоки и граници, без значение дали това значи да се съгласите на избрана дълготрайност или да потърсите насоки от професионален терапевт.

Макар че може да е мъчно да се отдръпнем от някого, който обичаме, почивката в последна сметка може да докара до по-голямо схващане и резистентност във връзката. Като употребяват това време, с цел да се учат и израстват дружно, сътрудниците могат да станат по-силни и по-отдадени от всеки път.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР